Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Índia: Estratègies i accions per seguir endavant en temps de pandèmia

16-10-2020

El 25 de març passat el govern de l'Índia va decretar l'estat de confinament a tot el país, com a conseqüència de la pandèmia per coronavirus. Aquesta mesura, tot i que indispensable, va suposar en la pràctica per a bona part de la població més vulnerable no tenir feina, no comptar amb ingressos i no tenir recursos per subsistir.

A més, mentre que els mitjans de comunicació insistien en la higiene de mans com a mesura fonamental per intentar frenar l'expansió del virus, una part de la població a l'Índia no té accés regular a aigua corrent i sabó. Una paradoxa que s'ha repetit en molts altres punts de l'Planeta.

Resposta d'Humana People to People Índia davant les mesures de confinament

Davant d'aquest escenari, l'equip d'Humana People to People India (HPP Índia) es va posar a treballar de manera immediata per intentar frenar els efectes de l'confinament i la pandèmia en les comunitats en què és present. En primer lloc, va traçar un mapa en el qual estaven localitzats tots els membres de l'equip, tractant de tenir informació actualitzada de la situació sanitària de cada zona i qui estaven a l'front en aquest moment de cada oficina i unitat de projecte.

La direcció de HPP Índia va tractar a més de potenciar la comunicació interna a tots els nivells, llançant un butlletí informatiu per al personal de l'organització, que ara és setmanal, però que va ser diari durant els tres primers mesos de l'entrada en vigor de l'confinament.

A més, es va redactar una guia amb mesures de prevenció i amb informació sobre com desplaçar-se quan fos estrictament necessari. I el més important, sobre com ajudar a les persones involucrades en els projectes i els treballadors migrants presents en els districtes en què HPP Índia treballa, als quals el confinament els impedia tornar a casa.

Una altra de les mesures va ser potenciar la comunicació amb els partners i els donants. A el mateix temps, es van llançar a través de les xarxes socials diferents accions de crowdfunding amb la finalitat de reunir recursos per destinar a les poblacions més afectades.

Tot això dins d'una estratègia que havia de vetllar per la sostenibilitat de la pròpia Humana People to People India. Per a això, es van revisar pressupostos i es van dur a terme els ajustos necessaris considerant el nou, desconegut i difícil escenari. Cal tenir en compte que l'organització està present en 14 estats de país, amb projectes en què es veuen involucrades cada any dos milions de persones. Així mateix, amb l'esclat de la pandèmia es van posar en marxa iniciatives anti COVID en 13 estats i un total de 55 districtes.

Accions dutes a terme d'abril a juliol

  • Distribució de kits d'aliments per a treballadors migrants i les seves famílies i per a estudiants de centre educatiu de Kadam.
  • Producció de màscares per distribuir de manera gratuïta entre persones sense recursos.
  • Sensibilització sobre mesures de protecció enfront de l'COVID. Col·locació de cartelleria en anglès i hindi.
  • Accions coordinades amb els governs de cada un dels estats per ajudar a la població més vulnerable.


Aquesta bateria de mesures es va traduir en:

  • 80.403 famílies que van rebre kits d'alimentació i productes de primera necessitat, donats per fundacions i particulars.
  • 90.182 persones que van gaudir de racions de menjar calent.
  • 63.071 persones que van accedir a mascaretes i guants.
  • 680.000 persones que van rebre informació sobre COVID i mesures de prevenció.

El tancament temporal de les escoles amb motiu de l'confinament va fer necessària l'activació de diferents mesures amb el propòsit de prosseguir amb els programes educatius. Per aquest motiu, es va impulsar la formació on line en aquells casos que va ser possible, donant suport als estudiants també a través de WhatsApp i Google Meet, per tal d'avaluar els seus progressos. En el cas dels alumnes que no comptaven amb un smartphone o connexió a Internet, el suport es va efectuar telefònicament.

Situació actual

A dia d'avui, s'ha reprès l'activitat dels projectes, amb els deguts ajustos, de forma coordinada amb els diferents partners. S'han pres mesures concretes, com una reorganització de les visites a les comunitats i una reducció de la durada de les reunions. Els projectes han incorporat procediments i sistemes d'alerta primerenca seguint les recomanacions de govern indi i de l'OMS. A nivell intern, les reunions d'equip i les formacions es desenvolupen de manera virtual.

Se segueixen potenciant les eines digitals aplicades als programes educatius. En el cas de Kadam, s'ha introduït el programa 'My home my school', en el qual les classes es duen a terme a casa, amb un màxim de 10 alumnes. Són els professors els que es desplacen a les comunitats per a això. Les classes de moda i costura i informàtica, que requereixen màquines de cosir i ordinadors, es duen a terme en aules més espaioses per tal d'assegurar el distanciament social.

Índia: Estratègies i accions per seguir endavant en temps de pandèmia-img1
Índia: Estratègies i accions per seguir endavant en temps de pandèmia-img2
Índia: Estratègies i accions per seguir endavant en temps de pandèmia-img3