Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Humana y Rivas Vaciamadrid inaugura el Programa d'Agricultura Social 3C

13-03-2019

Humana i l'Ajuntament de Rivas Vaciamadrid van inaugurar ahir oficialment el Programa d'Agricultura Social i Urbana 3C Conreem el Clima i la Comunitat del municipi. El programa inclou un hort social situat al costat del Poliesportiu Municipal del Sud-est.

L'espai, de 2.500 metres quadrats, compta amb 21 usuaris. Humana proporciona les claus i eines necessàries als usuaris perquè uneixin les seves forces i col·laborin en un projecte d'agricultura sostenible, aprenent les tècniques per a la creació, manteniment i conservació d'un hort ecològic. 3C està format per un total de 10 horts socials distribuïts a la Comunitat de Madrid, Catalunya i Andalusia.

La inauguració oficial va comptar amb la presència de José María Álvarez, primer tinent d'alcalde i regidor delegat de Medi Ambient, Mobilitat i Residus i de Manteniment de la Ciutat, i d'Elisabeth Molnar, directora general, d'Humana. La Fundació i el consistori van signar un conveni el març de 2018 per a la implantació del Programa 3C a Rivas. És ara quan s'ha decidit inaugurar oficialment, atès que l'hort funciona ja a ple rendiment, com demostra el fet que han aconseguit ja la seva primera collita.

Durant tot l'esdeveniment, José María Álvarez es va mostrar molt interessat en la tasca dels usuaris i les explicacions que ells mateixos van donar sobre el treball desenvolupat a l'hort. Amb l'ajuda d'un dels usuaris, Álvarez i la pròpia Elisabeth Molnar, directora general d'Humana, han plantat unes calèndules, una varietat molt útil per protegir els cultius de maduixes.

El primer tinent d'alcalde de Rivas Vaciamadrid valora molt positivament aquesta iniciativa d'agricultura social i el seu impacte, tant en l'entorn natural en què es troba com en els propis usuaris i els seus familiars i amics involucrats en ella. Álvarez, a més, apunta que "3C és un exemple fantàstic de com és possible revertir a nivell local els recursos generats pels propis veïns i veïnes de Rivas, mitjançant les seves donacions de tèxtil. Per això, espero que la tasca conjunta desenvolupada amb la Fundació es prologue durant molt temps ".

Elisabeth Molnar, per la seva banda, va agrair la col·laboració de l'Ajuntament i dels ciutadans i ciutadanes de Rivas, assegurant que "programes com aquest representen una excel·lent mostra de com convertim un residu en un recurs i som capaços de donar-li un clar fi social a la roba usada; 3C promou l'agricultura social i alhora impulsa la formació, l'esperit de comunitat, els llaços entre els usuaris i una sensibilitat per la protecció del medi ambient que aporta un destacat valor afegit ".

El programa 3C Conreem Clima i la Comunitat

3C Conreem Clima i la Comunitat, proporciona les claus i eines necessàries als usuaris perquè uneixin les seves forces i col·laborin en un projecte d'agricultura sostenible, aprenent les tècniques per a la creació, manteniment i conservació d'un hort ecològic. Les tècniques agrícoles de la Fundació assessoren, assisteixen i acompanyen, i també fomenten valors com la responsabilitat, el desenvolupament personal, el treball en equip, la promoció de les relacions i coneixements sobre clima, canvi climàtic i nutrició.

El programa comptabilitza a tot Espanya 420 usuaris des de la seva posada en marxa, amb una producció total que ascendeix a 120 tones verdures i hortalisses ecològiques, és a dir: una mitjana de 287 kg per participant per a consum propi. Quan hi ha excedent, es dóna part de la producció a entitats solidàries o al banc d'aliments.

La recollida de tèxtil a Rivas Vaciamadrid

Humana va recuperar 281 tones de tèxtil usat a Rivas Vaciamadrid el 2018. Aquest registre equival a 583.000 peces que tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge; procedeixen dels contenidors verds situats a la via pública, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida. Els recursos generats amb la gestió del tèxtil han permès la posada en marxa del Programa 3C de Rivas.

Fotos de l'esdeveniment

Humana y Rivas Vaciamadrid inaugura el Programa d'Agricultura Social 3C-img1
Humana y Rivas Vaciamadrid inaugura el Programa d'Agricultura Social 3C-img2
Humana y Rivas Vaciamadrid inaugura el Programa d'Agricultura Social 3C-img3