Humana i la moda sostenible se citen a la Barcelona Sustainable Fashion Week

13-09-2023

Aquest cap de setmana (16 i 17 de setembre) se celebra la Barcelona Sustainable Fashion Week (BSFW), en què Humana col·labora recolzant el “Premi al dissenyador emergent sostenible”. Aquest esdeveniment consta d'exposicions, conferències, desfilades i un lliurament de guardons “per reconèixer la feina de marques i empreses compromeses amb la sostenibilitat”, segons els organitzadors.

La BSFW se celebra a Juno House Club (Aribau, 226, Barcelona) en horari de 11h a 22h els dies.

Els seus impulsors defineixen la BSFW com un “moviment de la moda sostenible” que té com a “objectiu fonamental ressaltar tots els beneficis d'aquelles marques i dissenyadors que han decidit unir-se a la sostenibilitat. Conscienciar i unir tota persona que intervingui al món de la moda ètica i sostenible”.

Disseny original a partir de tèxtil de segona mà

Humana actua com a proveïdor de tèxtil de segona mà, cedint més d'un centenar de peces procedents de la planta de preparació per a la reutilització de l'Ametlla del Vallès (Barcelona), per als dissenyadors joves que opten al “Premi al dissenyador emergent sostenible” .

"La finalitat és que els participants converteixin el tèxtil usat en creacions pròpies originals i allarguin la vida dels articles evitant, per tant, la compra de peces noves", explica el director de Projectes i Relacions Externes d'Humana, Rafael Mas. Pur exercici de disseny de moda i upcycling.

“El residu tèxtil postconsum, aquell que ja s'ha fet servir i algú vol desfer-se'n, suposa un veritable repte ambiental per al planeta. Els sistemes de reciclatge tèxtil avancen a gran velocitat, però avui dia, cap soluciona el problema i pot assegurar reintroduir les fibres tèxtils, ara reciclades, en el nou procés productiu”, afegeix Mas.

Reducció de limpacte de la indústria de la moda

El premi que dóna suport Humana promou la moda sostenible i la reutilització de roba per reduir l'impacte ambiental de la indústria de la moda. Els participants (dissenyadors, estudiants de moda, marques de moda sostenible, organitzacions i creatius interessats en la moda sostenible) han hagut de presentar propostes creatives que fomentin la reutilització i extensió del cicle de vida de les peces.

Els projectes són avaluats per un jurat format per experts en moda sostenible, disseny i sostenibilitat. Els criteris d'avaluació tenen en compte l'originalitat, la creativitat, la innovació, la viabilitat tècnica, l'impacte ambiental i la contribució a la sostenibilitat a la indústria de la moda. El “Premi Humana al dissenyador emergent sostenible” es lliurarà a la segona sessió del BSFW, diumenge a la tarda.

Conferència-Storytelling de Humana

L'esdeveniment comença el dia abans amb una exposició a les instal·lacions de Juno House Club. El dissabte, poc després del migdia, està prevista una conferència-storytelling impartida per Humana sobre el benefici ambiental de la gestió del residu tèxtil. El mateix dissabte a la tarda, a les 19h, hi haurà una desfilada amb, entre d'altres, les creacions que els dissenyadors han fet amb les peces de segona mà.

Programació completa de l'esdeveniment

Més notícies

Humana i la moda sostenible se citen a la Barcelona Sustainable Fashion Week-img1
Humana i la moda sostenible se citen a la Barcelona Sustainable Fashion Week-img2