Humana i HPP-Congo potencien a Gémena la formació sobre qualitat i multiplicació de llavors

11-01-2013

L'accés a llavors de qualitat és un dels reptes més importants a què s'enfronten els agricultors de la província de Equateur, a la República Democràtica del Congo. Humana, al costat de HPP Congo, desenvolupa a la zona el projecte Farmers' Club, en què participen 3.000 agricultors. Un dels aspectes més innovadors que inclou aquesta iniciativa és un pla de formació sobre producció, multiplicació i selecció de llavors. La capacitació al voltant de les llavors és comuna a tots els Farmers 'Club, si bé en aquest cas s'està posant especial atenció en aquest aspecte per tots els avantatges que suposa.

Disposar de llavors de qualitat permet aconseguir cultius més resistents a plagues i condicions puntuals d'estrès mediambiental (escassetat temporal de recursos hídrics o altes temperatures, per exemple). Produeixen, a més, majors i millors collites. L'autogestió de llavors per part dels propis agricultors suposa un estalvi per a ells, en no haver de destinar una part dels seus ingressos a la compra.

Blat de moro, mandioca, cacauet i soja són les llavors incloses en aquest pla de formació, en què participen 60 agricultors. Inclou tant formació teòrica com pràctica, en la qual s'aborden aspectes com la selecció i emmagatzematge de llavors o la importància d'alternar collites de cereals i lleguminoses per mantenir el nivell de nutrients vegetals presents en el terreny.

Després de la formació, els 60 agricultors participants reben 10 quilograms de blat de moro amb la finalitat que comencin el seu propi pla de multiplicació de llavors, aplicant els coneixements tècnics adquirits durant la formació.

Humana i HPP-Congo potencien a Gémena la formació sobre qualitat i multiplicació de llavors-img1
Humana i HPP-Congo potencien a Gémena la formació sobre qualitat i multiplicació de llavors-img2
Humana i HPP-Congo potencien a Gémena la formació sobre qualitat i multiplicació de llavors-img3