Humana i Alcobendas: 30.000 € per a projectes de Mans Unides i la Vicente Ferrer

17-01-2017

La Fundació Ciutat d'Alcobendas ha destinat 30.000 euros a sengles projectes de cooperació de Manos Unidas i la Fundació Vicente Ferrer a Guatemala i l'Índia, respectivament. Aquestes dues iniciatives de cooperació al desenvolupament van a ser possibles gràcies als fons procedents de la gestió de la roba usada que Humana recull a Alcobendas.

L'alcalde d'Alcobendas, Ignacio García de Vinuesa, com a president de la Fundació Ciutat d'Alcobendas, va signar ahir els corresponents convenis de col·laboració amb els delegats de Madrid de Mans Unides i de la Fundació Vicente Ferrer, enquadrats en el Pla d'actuació 'Alcobendas, ciutat solidària cap als països en desenvolupament '.

Elisabeth Molnar, directora general d'Humana va destacar durant l'acte que "les donacions de roba dels veïns s'han traduït en fons destinats a la cooperació al desenvolupament, uns fons que servirà per millorar les condicions de persones molt necessitades al món". Es tracta del tercer any consecutiu que Humana dedica fons a subvencionar projectes de cooperació de les ONG locals a través de la Fundació Alcobendas.

És un exemple més de com partint de les donacions de tèxtil dels ciutadans i de la tasca que desenvolupa Humana de recollida, preparació per a la reutilització i valorització d'aquest tèxtil, és possible generar fons per a la cooperació al desenvolupament. És la fi social de la roba usada.

Projecte multidisciplinar a Guatemala de Manos Unidas
Mans Unides rep gràcies a aquest conveni 15.000 euros per a realitzar un projecte multidisciplinari en el sud de Guatemala, gairebé a la frontera amb Mèxic, amb 6.840 beneficiaris, i un índex de pobresa del 76%. "Volem donar suport al lideratge de les dones, coordinar accions entre les entitats locals i la població, canviar la legislació davant nous desastres naturals (erupcions volcà Santiaguito i desbordament rius) i acabar amb la desnutrició infantil en aquesta zona del país" ha explicat Gregorio Martínez, president delegat a Madrid de Manos Unides.

Sanejament bàsic a l'Índia amb la Vicente Ferrer
La Fundació Vicente Ferrer promourà l'accés a un habitatge digne amb sanejament bàsic a 50 dones i les seves famílies en el llogaret rural de Kuruvalli, a Índia, amb 15.000 euros. "És un pas més enllà en aconseguir la dignitat d'aquestes persones. Volem millorar la salut d'aquestes dones, reduir les violacions i els accidents amb animals salvatges i / o mosquits i que redundarà en millorar l'autoestima d'aquesta població "ha comentat Luiz María Sanz, delegada a Madrid de la Fundació.

Humana i Alcobendas: 30.000 € per a projectes de Mans Unides i la Vicente Ferrer-img1
Humana i Alcobendas: 30.000 € per a projectes de Mans Unides i la Vicente Ferrer-img2