Humana s'uneix al Pla Alcobendas Egeu d'ajuda als refugiats

19-02-2016

Humana se suma al Pla Alcobendas Egeu que pretén ajudar a cobrir les necessitats bàsiques de les persones que tracten d'arribar a Europa per diferents vies, principalment a causa del conflicte sirià. Per aquest motiu s'ha organitzat una recollida de productes imprescindibles per afrontar el que queda de l'hivern.

Els veïns d'Alcobendas poden col·laborar amb aquesta campanya dipositant en els 51 contenidors d'Humana a la ciutat, mantes, roba, impermeables, calçat pla, pantalons, mitjons i jaquetes. Fidel als principis de solidaritat i col·laboració amb les comunitats més desafavorides, l'organització assumeix el repte d'aconseguir com a mínim una tona de roba per als refugiats.

El Pla Alcobendas Egeu compta amb la col·laboració de l'ONG REMAR, l'associació local ASOBIDE (Associació Trastorn Bipolar i Depressiu d'Alcobendas), la Fundació Ciutat d'Alcobendas i el propi Ajuntament.

Adhesiu específic en els 51 contenidors
Els contenidors d'Humana comptaran amb un adhesiu específic sobre el Pla apel·lant a la col·laboració dels ciutadans. Totes les peces dipositades en els contenidors de la Fundació s'enviaran a la planta de classificació de la Fundació a Leganés, on un equip especialitzat seleccionarà la roba per enviar als refugiats. Des d'allà s'enviarà a Alcobendas, per sumar-se a la resta de roba i aliments reunits amb motiu del Pla Egeu.

La Fundació s'ocupa de la gestió del tèxtil usat a Alcobendas en virtut del conveni que manté amb l'Ajuntament, per tal de donar una segona vida a la roba usada i d'obtenir recursos per a la cooperació al desenvolupament i l'ajuda social. En 2015 els veïns i veïnes de la ciutat van donar 329 tones de roba usada per donar-los un fi social.

L'ONG REMAR, que es troba treballant sobre el terreny, aporta tota la logística com els camions, el transport i la distribució de tot el material als diferents punts i campaments en els quals viuen en dures condicions milers de refugiats per una crisi migratòria sense precedents des de la Segona Guerra Mundial.

Visita a la planta de classificació de Leganés

D'altra banda, una delegació de l'Ajuntament d'Alcobendas ha visitat avui dijous la planta de classificació de la Fundació a Leganés amb l'objectiu de conèixer més sobre el procés de gestió del tèxtil usat. La delegació estava formada per María Castillo Villalva, sotsdirectora general de Medi Ambient i coordinadora de Districtes; María José Ortiz, regidor delegada de Medi Ambient, Manteniment i Relacions Institucionals, i Marta Martín, assessora de la Regidora.

Durant la seva estada a les instal·lacions d'Humana van visitar l'hort del projecte d'agricultura urbana "Conreem Clima i la Comunitat (3C)" situat al costat de la planta.

Durant la visita, Elisabeth Molnar, directora general de la Fundació, ha fet entrega a Maria José Ortiz d'un dels VI Premis Humana de Reutilització de Tèxtil. Es tracta d'un guardó que Alcobendas ja ha rebut en dues ocasions anteriors i que reconeix la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes i del Consistori en l'àmbit de la reutilització i el reciclatge tèxtil i la cooperació al desenvolupament.

Humana s'uneix al Pla Alcobendas Egeu d'ajuda als refugiats-img1
Humana s'uneix al Pla Alcobendas Egeu d'ajuda als refugiats-img2
Humana s'uneix al Pla Alcobendas Egeu d'ajuda als refugiats-img3