Humana, finalista dels 'EU Health Award for NGOs fighting Ébola'

13-10-2015

Humana People to People, a través d'una de les seves organitzacions membres, UFF Finland, ha estat una de les 25 entitats nominades als 'EU Health Award for NGOs fighting Ébola'.

Aquests premis volen reconèixer la tasca que ONG de tot el món han dut a terme durant l'últim any en l'àmbit de la lluita contra el Ebola.

Els guardons van ser lliurats ahir, de la mà de Vytenis Andriukaitis, Comissari Europeu de Salut i Seguretat Alimentària, en el marc de la Conferència Ministerial de la UE "Ebola: Lessons Learnt".

Els guanyadors són ALIMA - the Alliance for International Medical Action, Concern Worldwide i Creu Roja Espanyola. Amb aquests premis, el jurat reconeix als tres guanyadors com a exemples de bones pràctiques en la lluita contra el Ebola i destaca l'esforç de totes les organitzacions i persones per frenar la malaltia.

Ebola Corps

El gener passat UFF Finland i ADPP-Guinea Bissau van posar en marxa un projecte de prevenció de la malaltia a les zones properes a la frontera amb Guinea-Conakry, denominat Ebola Corps.

Durant sis mesos van formar a més de 4.800 líders i activistes de les comunitats locals, duent a terme activitats de sensibilització a 230 escoles, amb la participació d'uns 26.000 nens i nenes. A més, prop de 45.000 famílies van rebre informació sobre la malaltia i com prevenir-la. Com a complement d'aquestes accions de formació i informació es van emprendre campanyes d'higiene i neteja en unes 400 comunitats.

Humana, finalista dels 'EU Health Award for NGOs fighting Ébola'-img1
Humana, finalista dels 'EU Health Award for NGOs fighting Ébola'-img2