Humana, en els European Development Days 2016

17-06-2016

El 16 de juny, a Brussel·les, a les 14:45, en el marc dels European Development Days (EDD), té lloc el segon seminari de l'European Education Practitioners Network (EPN), de la qual Humana People to People forma part , sota el títol 'Quality Education for Inclusivament Societies'.

L'educació de qualitat se situa al cim de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible. Tant és així, que l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 4 posa l'accent en els ensenyaments primari i secundari gratuïtes, equitatives i de qualitat. El SDG4 insisteix, al mateix temps, en l'eliminació de les desigualtats i de l'exclusió dels nens i les nenes vulnerables.

Durant el seminari, els membres de la EPN i de l'UNESCO Teachers Task Force impulsaran el debat sobre l'educació de qualitat compartint els seus coneixements i millors pràctiques sobre com aconseguir la inclusió a través d'educació, en línia amb el SDG4.

Ponents, temàtiques i continguts

Entre els temes que s'abordaran s'inclouen: un millor accés a una educació de qualitat a Burundi i República Democràtica del Congo; el suport a les escoles comunitàries a Zàmbia; la formació professional dels joves a Moçambic; i la figura del professor en l'enfortiment dels sistemes educatius.

Els ponents i els continguts a abordar són els següents:

  • Hiromichi Katayama, UNESCO Teachers Task Force: El paper del docent a l'Agenda d'Educació 2030. És de sobres conegut que l'educació de qualitat és essencial per al desenvolupament sostenible, i que els docents ben preparats, motivats i recolzats són imprescindibles per oferir als els alumnes i les alumnes una educació equitativa i de qualitat. Aquesta presentació té com a objectiu explorar els reptes i obstacles perquè aquesta educació es converteixi en realitat a través de la implementació dels ODS i posar en relleu alguns dels èxits del Task Force.

 

  • Olga Guerrero, Humana People to People: Educació i formació professional per a joves aturats o no escolaritzats a Moçambic. Tot i tenir una de les economies més dinàmiques d'Àfrica, els nivells d'educació de Moçambic segueixen estant entre els més baixos del món, el que provoca en un greu dèficit de formació, així com una creixent població jove privats d'alguns dels seus drets . Aquesta presentació es basa en un projecte finançat per la UE i implementat pel nostre soci local ADPP-Moçambic centrat en l'apoderament juvenil i la inclusió socioeconòmica a través de l'educació i la formació professional.

 

  • Tom Vandenbosch, VVOB: La inclusió dels exclosos: lliçons apreses de les escoles comunitàries a Zàmbia. L'experiència de les escoles comunitàries a Zàmbia, sorgides fa més de dues dècades en resposta a la manca d'accés a les escoles públiques, en les comunitats rurals i vulnerables. La presentació es referirà a un projecte co-finançat per la UE i el govern belga per donar suport als esforços del govern de Zàmbia en la millora de la qualitat de l'ensenyament i l'aprenentatge en aquestes escoles a través dels docents i el desenvolupament del lideratge escolar i la provisió de recursos per a la mateixa.

 

  • Alinda Bosch, Cordaid: Potenciar l'equitat i la inclusió: un enfocament multidimensional a Burundi, la República Centreafricana i República Democràtica del Congo. La unitat Infantil i d'Educació de Cordaid té com a objectiu enfortir els sistemes educatius, millorant l'accés, els resultats de l'aprenentatge i la pertinència de les comunitats - particularment en àrees vulnerables. Per aconseguir-ho, l'organització utilitza diferents instruments, com el programa 'Results Based Financing and the Respect Education'. Aquesta presentació descriurà aquests instruments, la forma en que es complementen entre si i els resultats generats per cada un d'ells.

 
Lab Debat 'Quality Education for Inclusivament Societies'

16 de juny. 14:45

EUROPEAN DEVELOPMENT DAYS Tours & Taxis. Brussel·les

Més informació a educationpn.com

Humana, en els European Development Days 2016-img1
Humana, en els European Development Days 2016-img2
Humana, en els European Development Days 2016-img3