HUMANA a CONAMA: La importància de licitar bé el servei de recollida de residu tèxtil

22-11-2022

Un total de 80 persones –sumant les que van assistir de forma presencial i les que ho van fer a través del streaming- van participar ahir a la Taula Rodona ‘El residu tèxtil. Licitar i licitar bé' que Humana va organitzar en el marc de CONAMA 2022.

La taula va ser, a més, escenari de la presentació de l'«Informe sobre els mecanismes de contractació pública local del servei de recollida selectiva de residu tèxtil a les 15 ciutats espanyoles amb més població».

Com a ponents de l'esdeveniment, celebrat a la Sala Bratislava del Palau de Congressos IFEMA Madrid van actuar:

  • Vicente Galván, Consultor en Economia Circular i ExDirector General d'Economia Circular de la Conselleria de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Sostenibilitat de la Comunitat de Madrid.
  • Alicia García-Franco, Directora General de la Federació Espanyola de la Recuperació i el Reciclatge FER
  • José Alberto Navarro, Expert Jurista a l'àrea de dret públic i soci del despatx Uría Menéndez
  • José David Moreno, Promotor Nacional d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo

La moderació va anar a càrrec de Rafael Mas, Director de Relacions Institucionals d'Humana.

Algunes de les conclusions de l'esdeveniment

  • La recollida i la gestió del residu tèxtil és un servei públic i com a tal cal contractar-lo a través d'una licitació que s'ha de vincular amb la LCSP.
  • L'objecte del contracte de licitació per al servei de recollida i tractament del residu tèxtil ha de ser una prestació de servei i no una ocupació de l'espai públic.
  • S'ha d'augmentar significativament el nombre de contenidors per habitant a les licitacions, perquè aquestes puguin tenir diversos lots i així es puguin contractar el servei amb diferents gestors tèxtils. Sempre que es tracti de municipis amb una població suficient perquè la distribució en lots sigui eficient.
  • La reserva de mercat ha de promoure que les entitats que tenen un accés difícil als contractes puguin accedir més fàcilment i no ha d'excloure cap tipus d'operador.
  • La licitació ha de promoure la lliure concurrència.
  • A les licitacions s'han de buscar criteris objectius mediambientals i socials solvents i seriosos perquè el contractista sigui l'oferta més avantatjosa per a l'ajuntament.

Tens el vídeo complet de l'esdeveniment en aquest enllaç

Més notícies

HUMANA a CONAMA: La importància de licitar bé el servei de recollida de residu tèxtil-img1
HUMANA a CONAMA: La importància de licitar bé el servei de recollida de residu tèxtil-img2
HUMANA a CONAMA: La importància de licitar bé el servei de recollida de residu tèxtil-img3