Humana Day Madrid. Lliurats els VII Premis de Reutilització de Tèxtil

07-10-2016

La Fundació va fer lliurament ahir a la tarda al Cercle de Belles Arts de Madrid dels VII Premis Humana de Reutilització de Tèxtil, en el marc del Humana Day Madrid.

Aquests premis són un reconeixement al suport que els ciutadans proporcionen a la Fundació mitjançant les seves donacions de tèxtil a través dels contenidors ubicats gràcies als acords amb ajuntaments i entitats públiques i privades.

Els premiats en el cas del Humana Day Madrid són els següents:

 • Comunitat de Madrid. Conselleria de Sanitat
 • Ajuntament d'Alcobendas
 • Ajuntament de Rivas-Vaciamadrid
 • Ajuntament de Tres Cantos
 • Ajuntament de l'Escorial
 • Ajuntament de Navalcarnero
 • Ajuntament de Villaviciosa d'Odón
 • Ajuntament del Real Sitio de San Ildefonso (Segòvia)
 • Menjador Social de Sant Simón de Rojas de Móstoles
 • Parròquia Espíritu Santo de Madrid
 • Parròquia de Nostra Senyora de la Pau de Madrid
 • Ahorramás
 • Mercat de San Fernando de Madrid
 • Centre Comercial El Restón de Valdemoro (Madrid)
 • Disa (Llicenciatària de la petroliera Shell)
 • Vegalsa Eroski (Galícia)
 • Supermercat Masymas (Astúries)
 • EFEverde

El premi a EFE reconeix la seva contribució a la difusió d'informació sobre biodiversitat, clima, desenvolupament sostenible, energies renovables i periodisme mediambiental, així com tot el que té a veure amb la prevenció de residus i la reutilització.

Projectes que generen progrés gràcies a la gestió de roba usada
A l'acte van assistir, entre altres, el Viceconsejero de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Manuel Molina Muñoz, que va manifestar la seva satisfacció al recollir el guardó: 'Aquest és un premi per a tots els ciutadans que fem un gest tan senzill com acostar-nos a un contenidor i dipositar una bossa amb la roba que ja no utilitzem. Amb això contribuïm a millorar la qualitat de vida de tantes persones '.

Molina va elogiar com la gestió de la roba permet dur endavant 'projectes que generen progrés i noves oportunitats. Iniciatives com la d'aquests premis contribueixen a donar visibilitat ia conscienciar a tots els ciutadans en valors tan importants com el suport i solidaritat als que tenen menys recursos ', va continuar el viceconseller, que va destacar' l'ingent treball que hi ha darrere de la recollida de tèxtil 'i va felicitar Humana perquè' la seva feina promou valors com la protecció del medi ambient i la igualtat d'oportunitats '.

L'educació és l'arma més poderosa per canviar el món
Jesper Wohlert, coordinador general d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo, per la seva banda, va començar la seva intervenció citant Nelson Mandela: 'L'educació és l'arma més poderosa per canviar el món'. Wohlert va destacar a continuació que "en aquesta idea hem basat la celebració d'Humana Day d'aquest any. Volem fer palesa l'extrema importància de fomentar una educació de qualitat en aquells països de l'hemisferi Sud en els quals actuem '.

Per la seva banda, Helle Nielsen, Patrona de la Fundació, va incidir igualment en el fet que invertir en una educació de qualitat, equitativa i inclusiva genera un impacte directe i extremadament positiu en la vida i el progrés de les persones.

Cooperació de qualitat més enllà dels fons públics
El punt de vista des de l'àmbit acadèmic relatiu a educació i desenvolupament va ser a càrrec de Javier Bernabé, professor de Relacions Internacionals de la Universitat Complutense de Madrid. Bernabé es va mostrar crític amb les retallades als fons públics en cooperació al desenvolupament i va elogiar la tasca en aquest àmbit que realitzen entitats capaços d'obtenir recursos propis, com és el cas d'Humana, a través de la gestió del tèxtil usat. 'Amb l'esforç privat es pot fer cooperació de qualitat amb resultats molt bons ", ha indicat,' però no hem d'oblidar que és fonamental l'esforç de la cooperació pública '.

Bernabé ha assegurat que "per demanar-li a la societat que col·labori en projectes de cooperació al desenvolupament és clau que els mitjans de comunicació ofereixin una imatge correcta dels països del Sud '. No obstant això, ha denunciat que 'en general, la imatge que transmeten és fonamentalment esbiaixada, negativa i en molts casos molt sensacionalista, molt més que en altres àmbits. Aquesta mala imatge és tan exagerada que arriba a ser mentida '. 'Cal contrastar el que es diu, ser rigorosos i contextualitzar', ha afegit.

Pedro Pablo G. May, adjunt a la direcció de EFEverde, va demanar al recollir el premi una reflexió a la societat perquè 'en l'era d'internet cada un de nosaltres tenim capacitat per buscar informació sobre els països més desfavorits i projectes solidaris i mediambientals, en lloc d'esperar que ens ho donin tot fet '.
Mai també va tenir un record per als professionals del periodisme que transmeten l'actualitat des dels països del sud arriscant fins i tot la seva vida en l'intent.

Fotos de l'Humana Day a Flickr

Humana Day Barcelona

Humana Day Madrid. Lliurats els VII Premis de Reutilització de Tèxtil-img1
Humana Day Madrid. Lliurats els VII Premis de Reutilització de Tèxtil-img2
Humana Day Madrid. Lliurats els VII Premis de Reutilització de Tèxtil-img3