Humana va a la junta del Green Climate Fund a Corea

08-03-2018

Humana ha participat en la primera reunió de 2018 de la junta del Green Climate Fund (GFC), que s'acaba de celebrar a Songdo, Corea del Sud. L'objectiu ha estat contribuir a les discussions sobre la gestió del fons i donar a conèixer la tasca de l'organització en els països més afectats per les conseqüències del canvi climàtic.

Durant la reunió, l'equip d'Humana va mantenir trobades amb diverses organitzacions involucrades en el treball del GFC per tal d'enfortir els seus esforços en l'àmbit de la lluita contra els efectes de l'escalfament global.

Al llarg de la reunió es van aprovar 23 projectes, valorats en més de 1.000 milions de dòlars, per ajudar els països en desenvolupament a combatre l'escalfament global. Per això, incideixen en la reducció de les emissions i en la capacitat de resiliència de les comunitats. En tots dos casos -projectes i inversió prevista- es tracta de la xifra més alta aprovada mai en una sola reunió del GFC. Diversos de les iniciatives a què se l'ha donat llum verda inclouen enfocaments innovadors que seran posats a prova sobre el terreny. Quatre de les accions, a més es duran a terme en països on Humana People to People està treballant: Zàmbia (2), Namíbia i Índia.

La trobada va servir també per establir noves polítiques socials, gènere, pobles indígenes i mecanismes de compensació d'emissions. La reunió, així mateix, ha resultat crucial per dialogar sobre com s'invertiran els fons en els propers anys.

76 iniciatives aprovades fins a la data

Amb aquests 23 nous projectes, en total són 76 les iniciatives aprovades per GFC fins a la data, per un import de 3.730 milions de dòlars. La comunitat internacional va establir aquest fons amb el mandat de mobilitzar al voltant de 10.000 milions de dòlars abans del 2020 per lluitar contra el canvi climàtic. El seu objectiu és facilitar l'accés als països en desenvolupament a les línies de finançament a les que no solen tenir accés.

Paul Oquist, copresident del GCF, va declarar al finalitzar l'esdeveniment que "ha estat una setmana molt positiva, aprovant projectes per valor de més de 1.000 milions de dòlars, una quantitat rècord en una sola reunió de la Junta del Fons".

El Green Climate Fund va començar a finançar projectes en 2015, encara que la seva implementació no està exempta de dificultats. De fet, alguns dels països més afectats així com les organitzacions no governamentals més petites han denunciat certes barreres burocràtiques que dificulten el seu accés als fons.

Humana va a la junta del Green Climate Fund a Corea-img1
Humana va a la junta del Green Climate Fund a Corea-img2