Formant professors de primària a l’Índia ·

29-08-2017

L'educació és una peça clau per aconseguir el progrés de les persones i les comunitats. És part essencial del desenvolupament sostenible i una de les eines més importants per construir una societat més justa i inclusiva, així com per contribuir a trencar els cicles generacionals de pobresa.

L'Índia va aprovar el 2009 la Llei de Dret a l'Educació, que va resultar un catalitzador dels recursos i el suport per disminuir les barreres d'entrada al sistema educatiu. De fet, en els últims 15 anys, s'ha millorat sensiblement l'accés a l'educació primària.

A pesar d'això, el sistema implantat a partir de la Llei ha rebut crítiques per donar prioritat a l'aspecte quantitatiu per sobre de la qualitat; A més, encara més de sis milions de nens i nenes romanen fora de l'escola mentre que només la meitat dels que estan escolaritzats compleixen amb les normes bàsiques d'alfabetització després de cinc anys de classe. Des que es va introduir la Llei, Humana People to People India (HPPI) treballa amb el suport de la Fundació de la mà dels Instituts Distritals d'Educació (DIET) amb l'objectiu de capacitar a mestres eficients i motivats.

Desenvolupament de les habilitats i capacitats dels docents

HPPI i els DIET es esforcen de manera conjunta per desenvolupar les habilitats i capacitats del professorat amb l'objectiu d'implementar un enfocament centrat en l'alumnat, creant un canvi en les actituds entorn de l'ensenyament, lluny de la idea de l'aprenentatge basat en la Memorització de continguts. El 2016, el programa d'HPPI va ser implementat en 22 DIET dels estats d'Haryana, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh i Bihar; Des de 2010, s'han graduat més de 7.000 nous mestres i mestres.

Shweta Sharma és una de les graduades: el passat any va començar a donar classes de primer de primària a l'Escola Pública de la Santa Mare a Haryana. El nivell d'una part dels 36 alumnes de la seva classe es considerava per sota del mínim d'accés a l'escola. Tot i això, tots han aconseguit passar un segon curs abans de final d'any. Monika Kashyap, directora de l'escola, atribueix aquest èxit a l'enfocament centrat en l'alumnat i al treball de Sharma. "La forma d'orientar les classes i l'emoció que transmet als estudiants és molt diferent a la d'altres professors de la escola" explica Kashyap. "Tots els seus alumnes van obtenir bons resultats i van demostrar una gran capacitat per assimilar els coneixements".

El passat any la Fundació va destinar 135.788 euros a projectes d'educació a l'Índia, procedents dels fons generats amb la valorització d'articles de roba usats.

Descarrega ia la nostra Memòria 2016

Formant professors de primària a l’Índia ·-img1
Formant professors de primària a l’Índia ·-img2