EuRIC: la segona mà causa menor impacte ambiental que les peces noves o reciclades

18-01-2023

La Confederació Europea d´Indústries de Reciclatge (EuRIC) acaba de publicar un informe sobre l´avaluació del cicle de vida dels tèxtils usats a nivell europeu. L'informe demostra de manera concloent que la reutilització és millor per al medi ambient que la producció de noves peces i, en la majoria dels casos, també millor que el reciclatge.

L'informe va analitzar tres escenaris de reutilització versus peces noves, cobrint diferents composicions, des del 100% cotó, policotó (barreja de cotó i polièster) fins al 100% polièster, totes produïdes a Àsia i comercialitzades a Europa, l'Àfrica subsahariana i el Pakistan, respectivament. EuRIC confirma que l'impacte ambiental de la reutilització és significativament menor que la producció de noves peces per a les tres categories.

L'estudi també analitza la reutilització en comparació de la producció de peces noves utilitzant fibres tèxtils reciclades i la conclusió és similar. Per descomptat, el grau en què limpacte ambiental de la reutilització és menor que la producció duna peça nova depèn de les taxes de reemplaçament. En el cas d'Humana i Espanya, és del 70%, és a dir, 7 de cada 10 clients de les botigues Humana declaren que en comprar una peça de segona mà deixen de comprar un nou article.

Humana, membre d'EuRIC a través de la FER

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és membre d'EuRIC a través de la Federació Espanyola de la Recuperació i el Reciclatge FER.

Rafael Mas, Director de Relacions Institucionals i Projectes, assegura que “aquest informe demostra de manera concloent que la reutilització és una forma molt més respectuosa amb el medi ambient que produir contínuament noves peces de roba o tractar de reciclar roba usada. En tots dos casos es requereixen molts més recursos, mentre que per a la reutilització, el principal impacte procedeix del transport, i és considerablement menor que les altres opcions, que també necessiten aquest transport en qualsevol dels casos”.

Humana és part d'un sector vibrant i altament desenvolupat, que ja contribueix de manera significativa a la protecció del medi ambient. Amb la UE avançant a gran velocitat cap a la recollida selectiva obligatòria de tots els tèxtils usats, és essencial que es promogui la reutilització tant a Europa com a nivell mundial, com a mecanisme de protecció de medi ambient.

INFORME COMPLET D'EURIC

Més notícies

EuRIC: la segona mà causa menor impacte ambiental que les peces noves o reciclades-img1
EuRIC: la segona mà causa menor impacte ambiental que les peces noves o reciclades-img2
EuRIC: la segona mà causa menor impacte ambiental que les peces noves o reciclades-img3