EU Dev Days: objectius complits

13-06-2017

Humana ha participat activament un any més en les European Development Days, la cita de cooperació al desenvolupament més important del vell continent, organitzada a Brussel per la Comissió Europea. L'equilibri és positiu.

El 7 de juny, durant la primera jornada de l'esdeveniment, Humana va organitzar un debat sota el títol de 'Portar serveis sanitaris a poblacions mineres d'immigrants difícils d'aconseguir a l'Àfrica austral a través d'associacions amb múltiples grups d'interès'. Poonam Dhavan, Coordinador Global per a la Assistència Sanitària Migratòria de l'OIM, va actuar com a moderadora d'aquesta cita, en què els ponents van ser:

  • Olga Guerrero. Unitat de Programes de TIMS de Humana People to People
  • Sameer Sah. International Programme Director de TB Alert
  • Richard Morgan, Head of International and Government Relations de Anglo American

Morgan assegurava durant l'esdeveniment que en projectes com TIMS es reunien diversos actors: empreses, organitzacions del tercer sector, serveis de salut i la pròpia comunitat, entre uns altres. Entre ells es genera un espai teòric de col·laboració. No obstant això, donat que tots tenen certes limitacions d'actuació, aquest espai de col·laboració només es fa realitat quan dos o més d'ells decideixen traspassar aquests límits i afavorir el conjunt laboral. Morgan va destacar l'experiència acumulada en aquest sentit per Anglo American, una de les companyies mineres més grans del món, implementant diversos programes de lluita contra el VIH / SIDA recolzats.

Els ponents també van insistir en la importància de la finançament en projectes com aquests, destinats a comunitats i grups de població especialment complexos, com el cas dels treballadors del sector miner de l'Àfrica subsahariana.

Energia renovable i canvi climàtic
La participació d'Humana en els EDD també va girar entorn de la presentació dels resultats del projecte 'Energia renovable per al desenvolupament rural a Bissora-Oio' de la Fundació i ADPP, enmarcat en el Programa ACP-EU Facilitat Energètica, basada en la millora de l'accés a serveis energètics sostenibles i accessibles per poblacions rurals i periurbans, en aquest cas a la Regió d'Oio.

El dia 7, Pilarini Tembo, líder del projecte, va dur a terme una 'Pitchpresentation' (similar al format 'PechaKucha'): disposició de 120 segons i 4 imatges del projecte per presentar els claus del treball desenvolupat i el seu impacte: 2.600 petits agricultors Involucrats, en la seva majoria, dones; Instal·lació de 51 sistemes fotovoltaics per generar llum elèctrica i energia en 51 instal·lacions comunitàries; Creació de 26 sistemes de bombeo d'aigua mitjançant energia solar; Construcció de set centres de producció per facilitar l'accés a màquines de processament per als locals de cultiu.

A més, Humana va comptar amb un stand a la Global Village, dedicat a aquest projecte. Durant les dues jornades dels EDD es van succeir les activitats i les ponències sobre lluita contra el canvi climàtic, així com el paper de l'energia renovable en aquesta lluita i el paper de la dona i el seu empoderament en aquest tipus d'accions. Per això, l'esdeveniment ha resultat ser una ocasió estupenda per compartir coneixement i experiència en aquest àmbit amb altres actors del món de la cooperació al desenvolupament.

EU Dev Days: objectius complits-img1
EU Dev Days: objectius complits-img2
EU Dev Days: objectius complits-img3