EU Dev days: lluitant contra la tuberculosi

05-06-2017

Humana organitza el 7 de juny, a Brussel·les, en el marc dels European Development Days, un fòrum de debat sota el títol de 'Bringing Health Services to Hard-To-Reach migrant mining populations in Southern Africa through multi-stakeholder partnerships'. La cita és a les 9:30, al Tour and Taxis, Room D7.

Els European Development Days són la cita de cooperació al desenvolupament més important del vell continent, organitzada per la Comissió Europea des de 2006. Com és habitual, un equip d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo estarà present en l'esdeveniment, en representació d'Humana People to People. 

'Investing in Development - Invertint en Desenvolupament' és el tema principal de l'edició de 2017 d'aquest fòrum que pretén promoure una nova estratègia per abordar els desafiaments actuals més urgents del desenvolupament mundial.

Ponents

Com a ponents està prevista la participació de:

  • Olga Guerrero. TIMS Programme Manager Unit d'Humana People to People.
  • Sameer Sah. International Programme Director de TB Alert.
  • Poonam Dhavan. Global Coordinator for Migration Health Assistance de IOM. Actuarà com a moderador.

La tuberculosi continua sent una de les 10 principals causes de mort a tot el món i la principal causa d'entre les persones amb VIH, el que posa de manifest la necessitat de dur a terme esforços coordinats entre els actors per augmentar la detecció, el diagnòstic i l'accés al tractament.

En l'actualitat ADPP, el soci local d'Humana a Moçambic, coordina un programa pilot de lluita contra la malaltia entre els empleats de mines en vuit països: Zàmbia, Malawi, Botswana, Swazilàndia, Namíbia, Moçambic, Lesotho i Tanzània.

ADPP coordina el treball d'altres cinc organitzacions d'Humana People to Peopley altres tres entitats no governamentals per a la recerca activa de casos de tuberculosi a les poblacions mineres de la regió. TB Alert proporcionarà suport tècnic durant tot el programa.

Aquesta programa pilot es basa en l'experiència acumulada d'Humana a la lluita combinada contra el VIH / SIDA i la tuberculosi a través dels seus projectes TB-TC i TCE (Total Control of the Epidemic). Es tracta del primer programa d'aquest tipus que és implementat a nivell regional. El model es basa en la prevenció i en la difusió d'informació entre els membres de la comunitat, treballant casa per casa per augmentar el coneixement de la població, així com facilitar la detecció de tuberculosi i la realització de proves del VIH. També pretén facilitar el tractament en centres de salut i el suport al llarg de períodes de tractament. El programa també té com a objectiu fer front al creixent nombre de casos de co-infecció entre la població minera.

Stand 36 de la EDD Global Village

D'altra banda, Humana comptarà amb estand a l'anomenada EDD Global Village, en què el protagonista serà el projecte 'Energia renovable per al desenvolupament rural', que duem a terme amb l'ajuda del nostre soci local ADPP a Oio, Guinea Bissau .

L'estand, el nombre 36, ha estat seleccionat entre els centenars presentats per altres tantes organitzacions del tercer sector, el que dóna una idea de la importància d'estar present en l'EDD Global Village. Es tracta d'una excel·lent oportunitat per promoure el networking i l'intercanvi d'experiències.

EU Dev days: lluitant contra la tuberculosi-img1
EU Dev days: lluitant contra la tuberculosi-img2