Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Estratègia per a la Gestió dels Residus Tèxtils a Catalunya

09-03-2020

El passat dia 5 de març va tenir lloc la presentació de l'Estratègia per a la Prevenció i Gestió dels Residus Tèxtils Municipals a Catalunya, de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). Es tracta d'una de les primeres actuacions el pla d'acció que pretén millorar la prevenció, la recollida, reutilització i valorització d'aquesta fracció. Aquest tipus d'estratègies suposen un pas molt important cap a la promoció d'un model circular, establint les bases per a una gestió de l'tèxtil usat més ambiciosa i integradora.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través del projecte europeu CirCe Interreg Europe de la qual Catalunya és sòcia, va anunciar oficialment la promoció d'un Acord Voluntari per al sector. La iniciativa podria establir les bases per a futurs desenvolupaments normatius.

Projecte de simbiosi industrial Simbitex

Mariana Franzon, de el Departament de Promoció d'Humana, va poder presentar al costat de CESPA GR, de el Grupo Ferrovial, soci de la Fundació, una de les quatre bones pràctiques d'economia circular de el sector tèxtil donades a conèixer. Durant la presentació es van mostrar els resultats de el projecte de simbiosi industrial Simbitex, cofinançat per la pròpia ARC. Així mateix, la cadena de supermercats ecològics Veritas va explicar el seu projecte de recollida selectiva de tèxtil mitjançant logística inversa en què Humana ha participat igualment.

Finalment, va tenir lloc una sessió de treball amb les organitzacions gestores autoritzades a Catalunya per intentar millorar la traçabilitat dels fluxos de tèxtil, i obrir espais de diàleg sobre la seva gestió entre tots els actors de la cadena de valor.

Estratègia per a la Gestió dels Residus Tèxtils a Catalunya-img1
Estratègia per a la Gestió dels Residus Tèxtils a Catalunya-img2