Lliurats els VII Premis Humana de Reutilització de Galícia

31-03-2017

Ahir va tenir lloc a l'Hostal dos Reis Catòlics de Santiago de Compostel·la el lliurament dels Premis Humana de Reutilització de Tèxtil de Galícia. Aquests guardons reconeixen i agraeix la col·laboració dels ciutadans, dels ajuntaments i les empreses en l'àmbit de la reutilització i el reciclatge de la roba usada i la cooperació al desenvolupament.

A l'acte van assistir principalment representants dels ajuntaments i entitats públiques i privades de tota Galícia que col·laboren amb la Fundació.

Els premiats en el cas de Galícia són els següents:

 • Ajuntament de Marín
 • Ajuntament de Porto do Són
 • Ajuntament de Caldas de Reis
 • Ajuntament de Silleda
 • SOGAMA
 • Pares Rubinos
 • Carrefour Pontevedra
 • Centre Comercial Plaça El·líptica
 • Centre Comercial A Barca
 • Centre Comercial Travessia
 • Alcampo Vigo I i II
 • Vegalsa Eroski
 • Francisco Peña
 • Grupo La Voz


Les ponències van anar a càrrec de Javier Domínguez, President de SOGAMA-Sociedade Galega do Mig Ambient, i de Francisco Durán, degà de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Santiago.

Javier Domínguez va assenyalar: "Complim 25 anys al servei de Galícia. Actualment gestionem i tractem els residus urbans produïts en 294 concellos, el 94% dels existents a Galícia, a 37 plantes de transferència. Hi ha un fet inqüestionable i és que tots els nostres èxits se'ls devem als ciutadans. Amb un senzill gest diari com és introduir cada bossa de residus al seu lloc correcte aconseguim millorar el nostre entorn i per extensió el nostre benestar i qualitat de vida. Tenir cura del medi ambient ha d'anar acompanyat de valors com la responsabilitat, compromís i solidaritat, i si a més aquesta tasca es tradueix en millores en àmbits com la salut o l'educació i en creació d'ocupació, la nostra comesa serà realment circular ".

El president de Sogama va afegir que de les 800.000 tones de residus que entren a les plantes, un 5,30% corresponen a tèxtil. És a dir, reben 41.000 tones que no són tractades per un gestor tèxtil. "Esperem que aquesta xifra baixi progressivament i que Humana incrementi les seves xifres de recollida", ha indicat.

Per la seva banda, el professor Francisco Durán va exalçar la importància d'una educació de qualitat per al desenvolupament. "L'educació per a la qualitat no consisteix a limitar-nos únicament a aconseguir una educació bàsica sinó en una educació constant encaminada al coneixement de principis i valors, d'actituds per promoure una ciutadania solidària a favor de les persones, del planeta, de la prosperitat i del benestar ". I va afegir: "Una educació per al desenvolupament amb qualitat és la que genera una ciutadania global inclusiva que sàpiga donar resposta als grans reptes mundials, que afavoreixi la cohesió social, que sigui constructora de pau i de sostenibilitat".

Educació de qualitat, equitativa i inclusiva

La setena edició del Humana Day està dedicada a la importància d'impulsar una educació de qualitat, equitativa i inclusiva per al progrés de les comunitats més desafavorides de l'hemisferi Sud. L'educació és una peça clau en la lluita contra la pobresa i en el desenvolupament de les comunitats i les persones. L'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 4 està dedicat a l'educació i el seu gran objectiu és "garantir i promoure les oportunitats d'aprenentatge permanent per a tots".

Elisabeth Molnar, directora general de la Fundació, va destacar: "Humana celebra aquest any el seu 30è aniversari. Tres dècades treballant per la protecció del medi ambient, la reutilització de tèxtil i la cooperació al desenvolupament. Un treball que és possible gràcies a la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes que dipositen la seva roba usada en els contenidors de la Fundació. Cada any estimem que 300.000 persones, 300.000 donants gallecs i gallegues realitzen aquest gest. Junts ajudem a protegir el medi ambient i generar fons per a la cooperació al desenvolupament, fons que permeten que milers de persones anualment participen en els nostres programes de formació de professors i de les escoles de formació per a joves, amb els quals tractem de promoure una educació de qualitat, equitativa i inclusiva perquè genera un impacte directe i extremadament positiu en la vida i el progrés de les persones ".

*Humana Day Astúries

*Humana Day Sevilla

*Humana Day Madrid

*Humana Day Barcelona

Lliurats els VII Premis Humana de Reutilització de Galícia-img1
Lliurats els VII Premis Humana de Reutilització de Galícia-img2
Lliurats els VII Premis Humana de Reutilització de Galícia-img3