Lliurats els IV Premis de Reciclatge Tèxtil d'Andalusia

11-10-2013

El Casino de l'Exposició de Sevilla va ser l'escenari escollit ahir per al lliurament dels IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil d'Andalusia, organitzats en el marc del Humana Day, dedicat enguany al canvi climàtic.

La llista de premiats és la següent:

Entitats públiques

  • Major quantitat de kg recollits el 2012: LIPASAM i Mancomunitat del Guadalquivir.
  • Major quantitat de kg per habitant : LIPASAM i Utrera.
  • Nou col · laborador més destacat en 2013: Almonte.

Entitats privades

  • Major quantitat de kg recollits el 2012: Centre Comercial Los Alcores (Alcalá de Guadaira) i Centre Comercial Airesur (Sevilla).
  • Nou col · laborador més destacat en 2013: El Corte Inglés (Sevilla).
  • Major quantitat de kg en 2012 sense contenidor: PYP Solucions Tèxtils (La lluentons, Sevilla).

Premis especials

  • Premi a la responsabilitat socioambiental: Arahal.
  • Premi a la integració sociolaboral : COIS Sevilla.
  • Premis a la fidelitat amb el projecte Humana: Morón de la Frontera i Sant Joan d'Aznalfarache.

El desafiament del clima

Jesús Martínez Linares, expert en canvi climàtic, fundador i president de l'Associació Ambientalista Sustenta i ambaixador del projecte "The Climate Project" d'Al Gore, ha lamentat durant la seva intervenció com a ponent "la política de l'estruç" que molts practiquen per negar les evidències els efectes del canvi climàtic.

També va destacar el treball d'Humana front al canvi climàtic en tres nivells: "Reciclatge tèxtil , que evita emissions de CO2, sensibilització ciutadana, i sostenibilitat dels programes de cooperació en els països del Sud, en els que estan involucrats més de 70.000 petits agricultors".

Per la seva banda, el coordinador general d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Jesper Wohlert, ha assenyalat que "és important en esdeveniments com aquest deixar clar que entre tots podem fer alguna cosa que funciona front a les conseqüències del canvi climàtic. El que fem avui tindrà la seva repercussió en el futur. Ciutadans, ajuntaments, empreses i comunitats involucrades en els programes de cooperació d'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia
podem seguir contribuint en la nostra tasca per mitigar les conseqüències del canvi climàtic i millorar les condicions de vida de milers de persones".

El passat 26 de setembre va tenir lloc el lliurament dels IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil de Catalunya, en tant que el 3 d'octubre va ser el torn dels guardons corresponents a Madrid, Zona Centre i Llevant.

Lliurats els IV Premis de Reciclatge Tèxtil d'Andalusia-img1
Lliurats els IV Premis de Reciclatge Tèxtil d'Andalusia-img2
Lliurats els IV Premis de Reciclatge Tèxtil d'Andalusia-img3