Trobades sobre l'educació com a eix de la cooperació en el marc del Dia del Professor

30-09-2011

Humana ha començat una ronda de trobades amb tècnics i professionals de les àrees de cooperació de diversos dels municipis que col.laboren en el finançament de part dels projectes d'educació que implementa la Fundació. Aquesta ronda s'emmarca en la celebració del Dia del Professor, que es commemora el 5 d'octubre.

El propòsit és promoure l'intercanvi d'experiències i informació al voltant de la importància de l'educació en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament. Per això, a la trobada assistirà Baladre Banzer, una de les docents d'una de les 11 Escoles de Professors del Futur (EPF) que ADPP Moçambic, soci local d'Humana en aquest país, gestiona en l'actualitat. Les EPF treballen a favor de la capacitació de docents d'escoles de primària per tal d'aconseguir un avanç real en l'educació dels nens i nenes de les zones rurals. Igualment assistirà un dels tècnics del Departament de Projectes d'Humana, responsable de la coordinació del programa.

Municipis participants
El dia 29 de setembre va tenir lloc, a Utrera (Sevilla), el primer d'aquestes trobades, amb la presència de tècnics dels ajuntaments de Osuna, Marchena i el propi Utrera. El dia 3 s'organitza una trobada similar a Begues (Barcelona), amb la participació de representants dels municipis de l'Ametlla del Vallès, Aiguafreda i el propi Begues. L'endemà, la reunió està prevista a Hostalric i Lliçà de la Vall, també a Barcelona. Els dies 6 i 7 serà el torn de València i Banyeres de Mariola, respectivament.

L'objectiu és que la pròpia Baladre expliqui de primera mà el programa d'educació que s'està duent a terme a Moçambic, la realitat del país i la seva experiència personal com a docent de la EPF i com a mestra de primària, i també agrair la col.laboració dels municipis en el finançament d'aquestes escoles.

Educació és, juntament amb desenvolupament agrícola i rural, desenvolupament comunitari, malalties contagioses i assistència i emergència, un dels cinc àmbits d'actuació dels programes de cooperació que implementa Humana amb l'objectiu d'afavorir el progrés de les comunitats del Sud. Els projectes es duen a terme en col.laboració amb els Ministeris d'Educació nacionals, formant part dels sistemes educatius locals i complementant la tasca de les administracions públiques, contribuint a la innovació i desenvolupament de la formació del professorat.

Trobades sobre l'educació com a eix de la cooperació en el marc del Dia del Professor-img1
Trobades sobre l'educació com a eix de la cooperació en el marc del Dia del Professor-img2