El reciclatge tèxtil té una cita a CONAMA

25-11-2014

La Fundació lliurament dels V Premis Humana de Reciclatge Tèxtil en el marc del Congrés Nacional de Medi Ambient que s'està celebrant a Madrid.

Humana va al CONAMA (Palau Municipal de Congressos de Madrid, del 24 al 27 de novembre) amb diversos objectius: d'una banda, potenciar la importància del reciclatge i la reutilització tèxtil a la protecció del nostre entorn natural; i de l'altra, fomentar les relacions amb altres actors vinculats al reciclatge ia la conservació del medi ambient.

Economia baixa en carboni, capital natural, consum col·laboratiu, emprenedors verds, economia circular, ecodisseny, pobresa energètica, smart cities ... CONAMA 2014 inclou més de 100 activitats relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Nou contenidor amb vocació social
L'estand d'Humana en l'esdeveniment (nº 45, a la tercera planta) inclourà el nou contenidor per a la recollida de tèxtil usat dissenyat de la mà de LAIN (Logística Auxiliar Industrial). Suposa un important avanç respecte a models anteriors en matèria de seguretat i d'usabilitat per als donants.

Humana i LAIN volen fer d'aquest un "contenidor amb vocació d'ajuda" i per això han decidit "compartir aquest model amb totes aquelles entitats del tercer sector que es dediquin a la recollida de roba i calçat usats". A més d'Humana, altres organitzacions de l'àmbit social com és el cas de Roba Amiga a Catalunya, ja han començat a utilitzar aquest nou contenidor.

V Premis Humana de Reciclatge Tèxtil
Dimarts 25, a més, es durà a terme el lliurament dels V Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, a la sala Caracas Bogotà, a la segona planta. Aquests premis són un reconeixement al suport que els ciutadans proporcionen als programes de protecció de medi ambient, cooperació al desenvolupament al Sud i ajuda social a Espanya mitjançant les seves donacions de tèxtil a través dels contenidors ubicats gràcies als acords amb ajuntaments i entitats privades.

Entitats guardonades

Han recollit el seu guardó els següents ajuntaments i entitats privades.
* Torrelodones
* Paracuellos de Jarama
* Sant Sebastià dels Reis
* Àvila
* Consorci Provincial de Mig Ambient de la Diputació de Segòvia
* Mercat Municipal Sant Fernando
* Centre Comercial Gran Via Hortaleza
* Supermercats Ahorramás
* Centre Comercial Príncipe Pío
* Parròquia Mare de Déu del Rosari i l'Esperança

-

El reciclatge tèxtil té una cita a CONAMA-img1
El reciclatge tèxtil té una cita a CONAMA-img2
El reciclatge tèxtil té una cita a CONAMA-img3