El Comissari Europeu de Medi Ambient visita demà la planta de Humana

18-11-2021

El Comissari Europeu per al Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, visita aquest divendres al migdia la planta de preparació per a la reutilització del tèxtil d'Humana Fundació Poble per a Poble, situada a Leganés (Madrid).

L'alt càrrec europeu, de visita a Madrid, recorrerà les instal·lacions acompanyat per Hugo Morán, secretari d'Estat de Medi Ambient, per conèixer el procés de gestió del residu tèxtil, que preval la reutilització per davant del reciclatge. Això situa aquest procediment a l'avantguarda en economia circular.

Entre altres aspectes, el coordinador general d'Humana, Jesper Wohlert, els explicarà l'activitat de l'entitat sense ànim de lucre, que recupera al voltant de 18.000 tones de roba usada a l'any i atorga una segona vida a més del 90% de les peces classificades .

La planta de Leganés, operativa des del 2010 i ampliada el 2018, és la instal·lació més gran d'Espanya dedicada a la gestió del residu tèxtil. Compte amb dos espais amb més de 10.000 m2 de superfície; es processen diàriament 40 tones de residu tèxtil diari i allotja un equip de 80 persones.

El Comissari Europeu de Medi Ambient visita demà la planta de Humana-img1