El Banc Islàmic de Desenvolupament premia l'ADPP-Guinea Bissau

17-06-2015

El Banc Islàmic de Desenvolupament (BID) ha concedit un premi a ADPP-Guinea Bissau, soci local d'Humana en aquest país, pel seu treball en l'àmbit de la dona en la gestió dels recursos hídrics, essencial en aspectes com la mortalitat maternoinfantil, la higiene, la salut, la irrigació o la gestió de conflictes.

EL BID reconeix així el treball de ADPP durant aquests últims 30 anys, a través d'iniciatives com els cursos d'instal·lació i manteniment de bombes d'aigua de l'Escola Vocacional de Bissora o les campanyes de sensibilització i capacitació per a la prevenció de malalties generades pel mal ús de l'aigua posades en marxa per 120 clubs, dirigits per dones. Aquests clubs formen part del Projecte Nacional de Reducció de la Mortalitat Matern-Infantil.

Igualment el BID ha valorat el treball dels comitès de gestió de l'aigua del projecte d'energia renovable en agricultura de Bissora. 18 dels 24 d'aquests comitès tenen dones al capdavant. També ha tingut en compte el seu rol en la gestió de conflictes amb motiu dels recursos hídrics disponibles entre la població local i els refugiats procedents del Senegal.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo participa o ha participat directament en tres dels projectes de ADPP que el BID ha tingut en compte.

Contribució de la dona al desenvolupament i gestió d'aigua

La distinció s'ha concedit en el marc de la desena edició dels 'Premis BID per a la Contribució de la Dona al Desenvolupament', la cerimònia de lliurament ha tingut lloc durant la 40 Reunió Anual del Banc, celebrada del 7 al 11 de juny a Maputo, Moçambic.

Raquel Nhgana, líder de projectes d'ADPP, va ser l'encarregada de recollir la distinció, de mans del president de la República de Moçambic, Filipe Jacinto Nysui, en un acte organitzat el 10 de juny, al qual van assistir 700 persones de 56 països.

Els 50.000 dòlars que inclou el premi serviran per potenciar el treball de ADPP en la formació de dones per a la seva empoderament social i econòmic a les àrees rurals de Guinea Bissau.

El Banc Islàmic de Desenvolupament premia l'ADPP-Guinea Bissau-img1
El Banc Islàmic de Desenvolupament premia l'ADPP-Guinea Bissau-img3