Dar a cada niño y niña una oportunidad

23-10-2013

Des del seu naixement, Humana Fundación Pueblo para Pueblo i Humana People to People han centrat gran part del seu treball en la millora de les condicions de vida de nens i nenes dels països en vies de desenvolupament.

El 1990, UNICEF va reclamar un esforç per part de la societat per salvar els més petits de les morts evitables i amb la voluntat de mobilitzar tots els recursos possibles per fer-ho. Humana respondre a aquesta crida mitjançant l'establiment de 50 projectes d'Ajuda a la Infància, l'objectiu fonamental era tenir cura dels més petits.

En l'actualitat Humana segueix treballant en la mateixa línia a través de Child Aid per tal de millorar les condicions de vida dels nens i crear oportunitats perquè puguin desenvolupar tot el seu potencial. Per superar la pobresa, Humana ajuda a les famílies a través d'accions per a la generació d'ingressos i d'activitats de salut i higiene que beneficien no només als infants sinó a tota la comunitat.

Els projectes d'Ajuda a la Infància també inclouen campanyes per assegurar que tots els nens van a l'escola , promouen activitats d'alfabetització entre les dones i organitzen programes fora de l'horari escolar per ajudar els menors en els seus estudis. 

"Aquests projectes es basen en els mateixos nens com una força de desenvolupament . Participen , contribueixen i fan la seva part . Així, s'involucren en el seu propi desenvolupament aquí i ara, i adopten un paper clau com a futurs motors de la comunitat", expliquen els responsables dels programes d'Ajuda a la Infància d'Humana.

UNICEF: queda molt per fer
Tots aquests esforços conjunts estan dirigits a accelerar els progressos en les taxes de supervivència infantil. Governs, ciutadans i la resta de la societat civil han promès el seu suport per a l'objectiu comú de donar fins l'últim nen i nena del Planeta el millor començament possible per a la seva vida.

El director executiu d'UNICEF, Anthony Lake, comenta al respecte: " Sí, hauríem de celebrar els avenços aconseguits. Però, com podem fer-ho quan hi ha molt més que fer abans d'arribar a la meta? Podem accelerar el progrés i sabem com, però hem d'actuar amb un renovat sentit d'urgència".

Des de 1990, les taxes de mortalitat infantil a tot el món s'han reduït a la meitat, segons un informe recent d'UNICEF, en passar de 12,6 milions de morts a l'any a 6,6 milions el 2012. En alguns dels països més pobres del món s'han aconseguit els majors avenços en la supervivència infantil des d'aquesta data. Set dels països amb més alta mortalitat i més baixos ingressos (Bangla Desh, Etiòpia, Libèria, Malawi, Nepal, Timor Oriental i Tanzània) han reduït les seves taxes de mortalitat de menors de cinc anys en dues terceres parts o més en els últims 22 anys.

És una bona notícia. Tanmateix, l'informe d'UNICEF destaca l'alarmant preu de la inacció: si la comunitat internacional no pren mesures immediates per accelerar el progrés , fins a 35 milions de nens podrien morir entre 2015 i 2028 per causes evitables en la seva majoria.

La pneumònia , la diarrea i la malària segueixen sent les principals causes de mort infantil al món, cobrant-se la vida al voltant de 6.000 nens i nenes menors de cinc anys cada dia. La desnutrició és la causa de gairebé la meitat de les morts dels menors de cinc anys.

"Revertir aquestes tendències devastadores requereix una acció immediata en múltiples fronts, com s'indica en els Objectius de Desenvolupament del Mil • lenni" , afirma l'informe d'UNICEF.

Dar a cada niño y niña una oportunidad -img1
Dar a cada niño y niña una oportunidad -img2
Dar a cada niño y niña una oportunidad -img3