CO2, cavi climàtic i Farmers' Club

27-01-2014

Actualment, al voltant de 70.000 petits agricultors participen a través dels Farmers ' Club en els projectes d'agricultura promoguts per les diferents organitzacions d'Humana People to People (HPP).

HPP va a posar en marxa una eina de FAO - Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura, anomenada FAO Exact - tool, per poder mesurar l'impacte d'aquests projectes de desenvolupament agrícola sobre les emissions de gasos d'efecte hivernacle i sobre la captura de CO2, indicant els seus efectes sobre el balanç de carboni, i amb això, la mitigació davant les conseqüències del canvi climàtic.

Aquesta eina es basa en un coneixement detallat dels factors climàtics de cada zona, combinats amb el tipus de cultiu i els mètodes agrícoles emprats, el que permet fer una estimació dels beneficis a nivell de carboni del projecte en qüestió.

Per aquest motiu, HPP promou del 28 al 31 de gener a la seu de la Federació, a Shamva, Zimbabwe, un seminari, amb la participació de diversos tècnics de la FAO i representants de diversos Farmers' Club i de les oficines de projectes de Malawi, Moçambic, Sud-àfrica, Zàmbia i Zimbabwe.

L'objectiu d'aquest seminari és impulsar el coneixement de la FAO Exact - tool per a la posterior aplicació en els Farmers ' Club. L'agricultura de conservació i l'ús de fertilitzants naturals permeten millorar les condicions del sòl, aprofitant de millor manera els sistemes d'irrigació i 'capturant ' CO2, millorant amb això el balanç de carboni. Per exemple, la promoció de l'ús de cuines millorades facilita a més un millor aprofitament dels combustibles , disminuint amb això l'ús de llenya i carbó i de generació de CO2.

Amb la incorporació d'aquests mètodes de mesura es donarà resposta a la necessitat de conèixer en quina mesura els projectes duts a terme tenen un impacte directe en la lluita enfront de les conseqüències del canvi climàtic. La pròpia comunitat internacional presta cada vegada més atenció a qui i com treballen davant d'aquest fenomen, el que és una prova més de la seva importància.

28 de gener, Dia Mundial per a la Reducció de les Emissions de CO2

CO2, cavi climàtic i Farmers' Club-img1
CO2, cavi climàtic i Farmers' Club-img2
CO2, cavi climàtic i Farmers' Club-img3