Gairebé tres dècades de moda sostenible a Barcelona

09-05-2016

Humana obre avui nova botiga de moda sostenible a Barcelona, ??a Ronda Sant Antoni, 45, gairebé 30 anys després de la seva primera inauguració.

El nou establiment, situat al costat de la Fàbrica Moritz, compta amb 400 metres quadrats de superfície. Com a novetat, inclou una gran secció de moda infantil, amb més de 2.000 peces, i una zona amb roba i calçat vintage.

Obertura el 1987

Aquest establiment de roba de segona mà reforça l'oferta de moda sostenible a la Ciutat Comtal, ja que es tracta de la número 16 de la Fundació a la capital. L'obertura és especial perquè es produeix a les portes de celebrar els 30 anys de la primera botiga Secondhand a Catalunya, oberta l'any 1987 a Santa Coloma de Gramenet.

L'oferta de moda Secondhand s'ha multiplicat a Catalunya en els últims anys, el que s'explica per diversos motius: els preus assequibles, l'interès que desperta el vintage i la pròpia moda sostenible, i la consolidació de valors com el consum responsable o la consciència social. El 2015, el nombre de clients de les botigues Humana a Barcelona va ascendir a 495.000 persones, un 16% més que l'any anterior.

A través de la seva xarxa de botigues, Humana promou la segona vida de la roba com a pilar de la moda sostenible i incentiva el consum responsable perquè no hi ha peça més sostenible que la ja fabricada, ajuda a la protecció del medi ambient, i genera fons per els programes de cooperació i ajuda social.

Gairebé tres dècades de moda sostenible a Barcelona-img1
Gairebé tres dècades de moda sostenible a Barcelona-img2