Calella s'uneix al projecte 3C d'agricultura social

11-09-2015

Un total de 15 veïns de Calella (Barcelona) participaran en el projecte 'Cultivem Clima i la Comunitat 3C' de la localitat, que ocuparà un hort de 1.000 metres quadrats situats en Valldebanador, tal com es recull en el conveni signat ahir.

Mitjançant el 3C impulsem un model d'agricultura sostenible en entorns urbans. Pretenem aprofitar els recursos locals disponibles per generar productes d'autoconsum per part de persones que vulguin crear llaços amb altres membres de la seva comunitat amb els quals comparteixi interessos.
L'acord, rubricat per Montserrat Candini, alcaldessa de Calella, i Elisabeth Molnar, directora general de la Fundació, té una vigència inicial de dos anys, que es prorrogarà per períodes similars.

Durant l'acte, Candini ha destacat la importància de "tenir l'oportunitat de desenvolupar projectes de conservació del territori que a més es posen a disposició dels col·lectius més vulnerables". L'alcaldessa ha destacat igualment el valor afegit que suposa fer-ho amb un partner com Humana , el que implicarà que els resultats siguin millors.

Elisabeth Molnar, per la seva banda, va aprofitar l'acte per donar les gràcies als veïns de Calella ja la seva alcaldessa per apostar per aquest projecte. "El context actual ens ha mostrat la necessitat d'actuar en el nostre entorn més proper, per millorar la situació i l'autoestima de les persones en dificultats", va comentar Molnar.

La posada en marxa d'aquest 3C complementa la tasca de recollida de tèxtil que des de 2004 Humana desenvolupa a Calella. En el que portem d'any s'han recollit 27.938 quilograms de roba i calçats usats a través d'una xarxa de 12 contenidors.

En l'actualitat, la Fundació desenvolupa el projecte 3C a Leganés i Sant Agustín de Guadalix (Madrid), i en Lliçà d'Amunt, Cornellà de Llobregat i Tordera (Barcelona).

Calella s'uneix al projecte 3C d'agricultura social-img1
Calella s'uneix al projecte 3C d'agricultura social-img2