Avantatge cap a l'economia circular. València. 19.04

19-03-2018

El 19 d'abril la Fundació organitza a València l'esdeveniment 'Avançant cap a l'Economia Circular', amb dos apartats fonamentals:

  • Una primera part en la qual s'abordarà el tema de la gestió sostenible del residu tèxtil a la Comunitat Valenciana i l'aplicació d'un model circular. Inclourà un espai per al debat i la reflexió.
  • La entrega dels Premis Humana Circular, que distingeixen aquelles entitats públiques i privades que s'han destacat en la gestió eficient dels residus, el foment del desenvolupament sostenible i models econòmics circulars.

La seu elegida per a la celebració d'aquest esdeveniment és l'Ateneu Mercantil de València. Entre els convidats trobareu representants del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient MAPAMA, la Generalitat Valenciana, la Diputació i l'Ajuntament de València, així com els principals col·laboradors públics i privats de la Fundació a la regió.

Circular vs Líneal

Substituir el paradigma tradicional d'economia lineal (extra-produir-consumir-tirar) per una circular és imprescindible per al Planeta. És insostenible seguir aplicant un model econòmic que agota els recursos naturals, d'aquí la importància de fer-ho per un altre que contempli els residus com a recursos.

Vivim un moment crucial en aquest sentit després de l'establiment del "Pacte per una economia circular" amb el qual més de mig centenar d'administracions autonòmiques i locals, associacions empresarials i altres entitats es comprometen a elaborar la trucada Estratègia Espanyola d'Economia Circular (EEEC), subjecta a una consulta pública fins al passat 12 de febrer. Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una de les entitats adherides a aquest pacte.

La Fundació promou aquest esdeveniment amb l'objectiu de contribuir al debat sobre la importància de posar fin a un model econòmic lineal.

Humana, la Comunitat Valenciana i l'economia circular

Recentment la Generalitat Valeciana, a través del seu president, Ximo Puig, ha anunciat que estan treballant en un pacte per promoure l'economia circular a la Comunitat, en què participaran empresaris, associacions de consumidors, ajuntaments i partits polítics.

Humana disposa en l'actualitat a la Comunitat Valenciana de 650 contenidors per a la recollida selectiva de tèxtil usat, que anualment recullen al voltant de 1.424 tones de roba i calçat. La Fundació té dues plantes de transferència, situades a Torrent (València) i Alacant, respectivament, des que s'envia el tèxtil cap a la planta de preparació per a la reutilització de l'Ametlla del Vallès.

Humana se senti plenament identificable amb la Comunitat Valenciana, conscient que és un dels referents en recollida selectiva de roba i calçat, preparació per a la reutilització i aplicació d'un model econòmic circular a la gestió del residu tèxtil.

Avantatge cap a l'economia circular. València. 19.04-img1
Avantatge cap a l'economia circular. València. 19.04-img2