Aprenent sobre canvi climàtic en ple Parc Nacional Pudacuo, a la Xina

20-10-2022

Recentment el Centre de Recerca d'Educació sobre Viatges i Natura de la Facultat de Geografia i Ecoturisme de la Universitat Forestal del Sud-oest i l'equip del Projecte Pilot d'Escoles Baixes a Carboni EU-Humana Yunnan han dut a terme una activitat d'educació sobre la natura al Parc Nacional Pudacuo. La Fundación Pueblo para Pueblo desenvolupa aquest projecte a la Xina des del 2020, amb el finançament de la Unió Europea i la col·laboració d'un grup d'organitzacions locals destacat.

El Parc Nacional Pudacuo, a Shangri-La, és una àrea mundial clau per a la conservació de la biodiversitat, un banc genètic d'espècies de primer ordre. Té una superfície total de 1.313 quilòmetres quadrats, que aglutinen 2.275 espècies vegetals, 74 espècies de mamífers, 292 d'aus, 11 de rèptils, o 13 d'amfibis. Al mateix temps, el Parc Nacional Pudacuo és també el centre de l'àrea Patrimoni Natural Mundial dels Tres Ríos Paral·lels. És reconegut internacionalment com un model reeixit de protecció ecològica.

En aquesta activitat, de tres dies de durada van participar un total de 37 persones, inclosos entre d'altres, diversos membres del professorat, estudiants de l'Escola Secundària No. 1 de Shangri-La i de l'Escola Secundària de la Universitat de Yunnan. El programa d'educació a la natura combina la formació pràctica i experiencial amb continguts teòrics de geografia, biologia i ciències naturals, així com sobre economia i societat.

Ecologia, desenvolupament sostenible, empremta de carboni o escalfament global

Durant el programa, per exemple, Liu Xi, coordinador del projecte pilot EU-Humana Yunnan Low Carbon School, i Nie Fanxi, responsable del projecte, van parlar respectivament de com funciona un embornal de carboni forestal i dels factors que originen el canvi climàtic. Durant els tres dies d'activitats, els estudiants van poder aprendre més sobre conceptes fonamentals com l'ecologia, el desenvolupament sostenible, la petjada de carboni o l'escalfament global.

A més, van tenir l'oportunitat de conèixer amb més profunditat l'ecosistema d'aiguamoll. Els aiguamolls són l'ecosistema més vital a la superfície de la terra. Se'ls coneix com a "ronyons de la Terra", i són grans conservadors d'espècies vegetals i animals, i reguladors del clima. Exerceixen un paper insubstituïble en la protecció de l'entorn i el manteniment de la biodiversitat.

Més notícies

Aprenent sobre canvi climàtic en ple Parc Nacional Pudacuo, a la Xina-img1
Aprenent sobre canvi climàtic en ple Parc Nacional Pudacuo, a la Xina-img2
Aprenent sobre canvi climàtic en ple Parc Nacional Pudacuo, a la Xina-img3