Donant suport a l'art i la cultura

20-02-2014

Ahir 19 de febrer va tenir lloc a Madrid la cerimònia d'inauguració de l'obra de l'artista finlandesa Kaarina Kaikkonen, 'Tocant el cel / Touching the sky ', amb la presència del Ministre caps de Cultura i Esport, Paavo Arhinmäki, l'Ambaixador de Finlàndia a Espanya, Roberto Tanzi - Albi, la directora de l' Institut Iberoamericà de Finlàndia, Auli Leskinen, i una representació d'Humana.

Durant la seva intervenció, Arhinmäki va fer referència a la connexió entre tèxtil usat, reciclatge, protecció del medi ambient i cooperació al desenvolupament.

Aquesta obra d' Kaikkonen és una espectacular instal • lació situada al Pati d'Operacions de CentroCentro Cibeles de Cultura i Ciutadania, construïda a partir de més d'un centenar de peces, procedents de la central de classificació d'Humana a Leganés. L'equip de classificació ha escollit aquestes peces, seguint les directrius de l'artista finlandesa.

Touching the sky

Aquesta gran instal • lació, que forma part del programa ARCO Focus Finland, es desplega des de la quarta planta fins al pati principal de CentroCentro.

Tal com descriuen des de l'Institut Iberoamericà de Finlàndia "l'altura del vestíbul principal de CentroCentro i la manera en què els visitants entren a la instal • lació , a poc a poc , sense saber esperar , ha constituït la font d'inspiració a l'hora de crear aquesta original proposta. La instal • lació en forma de capa convida els visitants a refugiar-se sota la seva protecció ia sentir la presència de la multitud , fins i tot poden tocar les peces donades pels mateixos ciutadans. No obstant això, l'obra també dirigeix els ulls cap al cel , de manera que la mirada va en dues direccions , i el quotidià i el celestial s'entrellacen”.

L'Institut Iberoamericà de Finlàndia, en col • laboració amb el propi CentroCentro Cibeles, Frame , Galerie Forsblom i amb la Fundació , promou aquesta instal • lació, oberta al públic fins al 14 de setembre.

Cultura reciclada

El cercle virtuós del tèxtil usat té una parada intermèdia: la cultura. Humana dóna suport tot tipus de manifestacions artístiques i culturals a través del préstec de tèxtil a companyies de teatre, productores de cinema i televisió, espais culturals i artistes de divers tipus. És la cultura reciclada.

Donant suport a l'art i la cultura-img1
Donant suport a l'art i la cultura-img2
Donant suport a l'art i la cultura-img3