Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Aigua i sanejament: quan la comunitat pren la iniciativa i aporta solucions

16-08-2019

Del 25 al 30 d'agost, Humana People to People participa a la World Water Week, organitzada per SIWI a Estocolm. La Setmana Mundial de l'Aigua és la cita anual més important dedicada a l'anàlisi dels problemes de gestió i accés als recursos hídrics. SIWI creu que aquest recurs és clau per al desenvolupament futur i que, junts, podem aconseguir l'accés universal a l'aigua potable.

La bretxa entre les comunitats que viuen en entorns urbanes i aquelles que ho fan en zones rurals en el que accés als serveis es refereix és molt gran en diverses zones del Planeta, particularment en relació a l'accés a l'aigua. La gestió sostenible de l'aigua segueix sent tot un repte, tenint en compte el seu paper clau en la reducció de la mortalitat i en nom d'aconseguir els objectius de l'Agenda 2030. Segons dades de l'OMS i de l'UNICEF, 785 milions de persones encara no tenen un lloc d'aigua neta a prop de la seva llar.
En aquest context, els efectes del canvi climàtic suposen una dificultat afegida. No obstant això, aquests desafiaments suposen una oportunitat perquè les pròpies comunitats prenguin la iniciativa i fomentin la innovació per aconseguir solucions sostenibles.

L'equip d'Humana People to People va a la World Water Week per compartir la seva experiència sobre l'impacte positiu que pot tenir l'empoderament de les famílies i les comunitats per gestionar eficaçment els seus recursos hídrics i per acabar amb les desigualtats entre les zones urbanes i rurals , afavorint la millora de qüestions relacionades amb nutrició salut maternoinfantil i gènere.

Algunes dades del treball d'Humana People to People en l'àmbit WASH (Water, Sanitation and Higiene):

  • Accés millorat a aigua i sanejament per a 8.000 llars de Zimbabwe.
  • Sistemes d'emmagatzematge d'aigua per regar per a 1.000 agricultors de Namíbia.
  • Formació sobre agricultura i ús sostenible de l'aigua per a 285 joves agricultors de Malawi.
  • Millor accés a aigua i sanejament per a cinc clíniques i 6.000 famílies de la República Democràtica del Congo fruit de la col·laboració de 400 treballadors comunitaris de salut.

WORLD WATER WEEK. ESTOCOLM. DEL 25 AL 30 D'AGOST

Aigua i sanejament: quan la comunitat pren la iniciativa i aporta solucions-img1
Aigua i sanejament: quan la comunitat pren la iniciativa i aporta solucions-img2