40 botigues a Espanya, 20 a Madrid

11-08-2016

Humana obre avui dijous 11 d'agost una nova botiga de roba de segona mà a Madrid: està situada al carrer Cartagena, 117, al barri de Prosperitat.

Aquest nou establiment és el número 20 a la capital i el número 40 a tot Espanya. La xarxa de moda Secondhand de la Fundació ha crescut ràpidament des de la primera botiga oberta a Madrid, al Passeig de les Delícies, 55, el 1998. Des de llavors, la voluntat d'Humana ha estat promoure l'adquisició de roba de segona mà de qualitat ia preus assequibles i amb això generar fons per a la cooperació al desenvolupament i el suport local.

El nou establiment, el tercer que obre a Madrid aquest any, té una superfície de 220 metres quadrats d'exposició i exhibeix una àmplia oferta de més de 6.000 peces d'home i dona, complements i roba per a nens. Els clients poden comprar tant les últimes tendències com peces singulars impossibles d'adquirir en un altre lloc. I tot això a preus assequibles.

Més d'un milió de clients Secondhand

Humana promou la segona vida de la roba com a pilar de la moda sostenible. L'oferta de roba Secondhand s'ha multiplicat a Espanya en els últims anys, seguint una tendència arribada de diversos països del Nord d'Europa. Diferents motius expliquen aquest auge: els preus assequibles, l'interès que desperta el vintage i la moda sostenible, i la consolidació de valors com el consum responsable o la consciència social.

El 2015, el nombre de clients de les botigues Humana a Espanya va ascendir a 1,2 milions (un 14,6% més que l'any anterior). Actualment, la Fundació compta amb una xarxa de 40 botigues, a través de les quals incentiva el consum responsable (no hi ha peça més sostenible que la ja fabricada), ajuda a la protecció del medi ambient i genera fons per als seus programes de cooperació i suport local.

40 botigues a Espanya, 20 a Madrid-img1
40 botigues a Espanya, 20 a Madrid-img2