24.04 Uneix-te a nosaltres en el Fashion Revolution Day

13-04-2015

El 24 d'abril se celebra a tot el món el Fashion Revolution Day, una crida a la moda sostenible i un homenatge al més de miler de víctimes de la catàstrofe de l'Hotel Rana, ocorreguda fa dos anys a Bangla Desh.

Humana s'uneix a Moda Sostenible Barcelona en l'organització d'un gran esdeveniment a la Ciutat Comtal, coincidint amb aquest dia. Es tracta d'una perfomance a la Plaça dels Àngels, davant del Museu d'Art Contemporani de Barcelona MACBA, amb la qual es vol posar de manifest la quantitat de roba que rebutgem cada any.

L'acció inclou una gran instal·lació formada per 400 quilos de roba, amb la qual es formaran a terra les lletres FRD (Fashion Revolution Day). Aquests 400 quilos de tèxtil usat procediran de la nostra planta de classificació de l'Ametlla del Vallès.

Obert a tots els ciutadans

Prèviament a la perfomance davant del MACBA, es durà a terme una desfilada pels carrers de Barcelona, ??en què els seus participants vestiran peces produïdes de manera sostenible, incloses les de segona mà. Tots els ciutadans que ho desitgin podran sumar-se a aquesta desfilada i al lema que l'acompanya: 'Who made my clothes?' 'Qui ha fabricat la meva roba?' Molt aviat desvetllarem el punt i l'hora de trobada durant la tarda del 24 d'abril.

Humana s'uneix a aquest esdeveniment com a part de la seva campanya permanent de sensibilització sobre la importància de potenciar la reutilització i la moda sostenible, com a alternativa a la Fast Fashion. La peça més sostenible és la que ja està produïda, de manera que la moda second hand encaixa perfectament en aquesta filosofia de sostenibilitat.

Campanyes virals

Però el Fashion Revolution Day no es limita a les activitats del 24 d'abril. Les xarxes socials són clau a l'hora de difondre aquesta crida a favor de la moda sostenible, de manera que sota els hashtag #WhoMadeMyClothes, #FashRev i #RetoModaSostenible pots trobar múltiples exemples de com els ciutadans s'estan mobilitzant amb motiu de l'esdeveniment.

The Sustainable Sunday

D'altra banda, el diumenge 26 vam participar en l'anomenat The Sustainble Sunday, en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB. Forma part del Sustainable Brands Barcelona i sorgeix amb la finalitat de compartir una jornada amb la ciutadania involucrant en activitats al voltant de la sostenibilitat. Inclou un apartat especial dedicat a la moda sostenible. Humana participa com a ponent el denominat PechaKucha: L'originalitat d'aquest format és que cada ponent ha d'exposar el seu tema utilitzant de fons 20 diapositives, cadascuna de les quals només és mostrada durant 20 segons.

-

24.04 Uneix-te a nosaltres en el Fashion Revolution Day-img1
24.04 Uneix-te a nosaltres en el Fashion Revolution Day-img2
24.04 Uneix-te a nosaltres en el Fashion Revolution Day-img3