Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

21 botigues ja de moda sostenible a Barcelona

14-02-2020

La Fundació ha inaugurat avui nova botiga de moda sostenible a Barcelona, ​​al carrer Gran de Gràcia, 53. El local disposa d'una superfície comercial de 200 metres quadrats en planta carrer. Té una capacitat d'unes 6.000 peces distribuïdes en les seccions de dona, home, infantil, talles grans, Selecció Humana i tèxtil de la llar.

Amb aquesta són ja 21 botigues a Barcelona i 54 a tot Espanya. En 2019 van passar per elles a prop de 2 milions de clients, una xifra que posa de manifest que el consumidor atret per la moda sostenible i el consum responsable i que a més es mostra compromès amb els fins socials de la Fundació és cada vegada més nombrós.

2,7 milions de peces noves deixades de consumir el 2018
Comprar moda Secondhand evita el consum de milions de peces noves. Així ho reflecteix un informe d'Humana basat en una enquesta a 700 clients de les botigues de moda Secondhand de Madrid i Barcelona, ​​i que indica que sis de cada deu usuaris afirmen que, a l'comprar una peça en els establiments de la Fundació no necessiten adquirir-la en un altre punt de venda convencional.

Els clients de les botigues Humana van adquirir en 2018 un total de 4,7 milions de peces. Això implica que, com a mínim, l'aposta per la reutilització va evitar en aquest any el consum de 2,7 milions d'articles nous, tenint en compte aquesta taxa de reemplaçament de l'60%. És un estalvi rellevant per al medi ambient tenint en compte que, per exemple, uns pantalons tipus jeans requereix 3.781 litres d'aigua en el procés de producció de cotó, fabricació, transport i rentat, i provoca una emissió de 33,4 quilos de CO2 durant aquest cicle.

L'informe revela, a més, els motius de compra a les botigues Secondhand: el 52% aposta per la protecció de l'entorn o els fins socials de l'entitat. El 48% restant reconeix que la principal motivació per adquirir peces a Humana és l'oferta de qualitat i variada a preus assequibles.

La indústria tèxtil i la moda afronta un gran problema ambiental: és la responsable de el 8% de les emissions globals de CO2 ia més requereix un altíssim grau de consum de recursos i matèries primeres per a atendre la creixent producció de peces (traduïda a una demanda fast fashion igualment en expansió) i un elevat nivell de generació de residus, pre i post consum.

21 botigues ja de moda sostenible a Barcelona-img1
21 botigues ja de moda sostenible a Barcelona-img2