Treballant per una educació primària de qualitat a Malawi

20-12-2012

L'educació és un dels pilars dels programes de cooperació d'Humana als països del Sud. Dins d'aquest àmbit, la formació de professors de primària és essencial per aconseguir un avanç real de l'educació dels nens i nenes de les zones rurals posant fre al dèficit de mestres existent.

El 30 de novembre va tenir lloc la inauguració de l'Escola de Professors del Districte de Dowa, a Malawi, amb l'assistència de 2.000 persones. L'escola està promoguda per DAPP-Malawi, soci local d'Humana, i Planet AID, membre d'Humana People to People. Compta amb el suport de USDA i el govern de Finlàndia.

Es tracta del tercer centre d'aquest tipus al país, al costat dels d'Amalika i Chilangoma. Durant la inauguració, Khumbo Kachali, Vicepresident de Malawi, va destacar el paper que DAPP està exercint per tal de complementar la tasca del govern en la formació de docents. Segons Kachali "l'educació és la clau per al desenvolupament del capital humà que, alhora, és clau per al progrés econòmic i social".

18.500 professors formats fins ara
En total s'han graduat ja 850 professors i professores a Amalika i Chilangoma, mentre que a dia d'avui són 800 els alumnes que s'estan preparant per exercir pròximament com a mestres a les zones rurals.

Els docents actuen com a impulsors no només de l'educació dels més petits sinó que també exerceixen de palanca del progrés de les seves comunitats. Així, gràcies al seu esforç, es posen en marxa pre-escoles i es duen a terme activitats de desenvolupament comunitari.

Des de 1993, organitzacions membres de la Federació Humana People to People han format a més de 18.500 professors mestres a 35 centres a Angola, Malawi, Moçambic i Índia. A més aquest model s'ha estès a d'altres països com Congo, Guinea Bissau o Zàmbia.

Treballant per una educació primària de qualitat a Malawi-img1
Treballant per una educació primària de qualitat a Malawi-img2
Treballant per una educació primària de qualitat a Malawi-img3