Tenir una vida plena malgrat el VIH

03-01-2014

Han passat 30 anys des dels primers casos registrats de la llavors misteriosa malaltia coneguda ara com la SIDA. Els investigadors han aconseguit avenços extraordinaris en la comprensió, el tractament i la prevenció de la malaltia.

D'acord amb el Global Fund, a finals de 2011, s'estima que 34 milions de persones al món vivien amb VIH , dos terços d'elles procedents de l'Àfrica subsahariana. Però el nombre de persones que moren per causes relacionades amb la sida es va reduir a 1,7 milions aquest mateix any, per sota del màxim de 2,2 milions, registrat a mitjans de la dècada de 2000. " No podríem haver imaginat aquests avenços durant els primers dies de la SIDA, quan l'únic que podíem fer era proporcionar cures pal • liatives als pacients moribunds", diu Anthony S. Fauci, director de l'Institut Nacional d'Al • lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID) als Estats Units.

Fer front al diagnòstic del VIH / SIDA, així com al seu tractament, varia de persona a persona. Per a molts, la SIDA sembla gairebé com una malaltia crònica , tractable , com la diabetis . No obstant això , per als més afectats, l'experiència és més complexa , ja que és un virus que mai deixa de funcionar. VIH requereix un tractament complex i continuat que inclou medicaments diferents, cadascun amb un efecte secundari diferent.

Als països en desenvolupament, només al voltant d'un terç dels 15 milions de persones que necessiten fàrmacs contra el VIH tenen accés. Humana treballa des de 1999 contra l'epidèmia, en aspectes com sensibilització i accés als medicaments, oferint ajuda als malalts, perquè se sentin més integrats en la societat. A través del programa Total Control of the Epidemic (TCE), Humana ha arribat a més de 15 milions de persones.

L'organització treballa al costat dels ministeris de Salut de cadascun dels països on és present per ajudar-los a dirigir i gestionar els seus programes nacionals de VIH/SIDA. TCE se centra en la sensibilització , formació i informació sobre la malaltia, promovent la mobilització de la comunitat i ajudant a les persones seropositives a portar una vida digna. Les persones que col • laboren en el programa distribueixen un manual TCE sobre com viure una vida llarga i saludable amb el VIH: des de consells bàsics sobre com protegir- possibles gèrmens i infeccions, a recomanacions sobre el que ha de menjar i sobre medicaments assequibles. També els proporciona informació sobre prevenció de la tuberculosi i la malària , ja que les persones amb VIH són molt més vulnerables a aquestes malalties.

Tenir una vida plena malgrat el VIH-img1
Tenir una vida plena malgrat el VIH-img2
Tenir una vida plena malgrat el VIH-img3