SIMBITEX, projecte per a l'optimització de la gestió del residu tèxtil

09-05-2018

Humana i Cespa GR, SA han posat en marxa el projecte SIMBITEX, finançat per l'Agència de Residus de Catalunya. Aquest projecte de simbiosi industrial treballa en l'optimització de la gestió del residu tèxtil en el marc de la convocatòria del Projecte de Foment de l'Economia Circular de l'Agència.

Mitjançant SIMBITEX es pretén dur a terme una anàlisi del flux del tèxtil destinat a reciclatge, procedent de la recollida selectiva i posterior preparació per a la reutilització desenvolupada per la Fundació. L'objectiu és demostrar si és possible produir de manera sostingut fibra tèxtil i processos de reciclatge per al seu foment en el mercat regional a partir de la fracció amb potencial de reciclatge recuperada.

Per una gestió circular del Residu Tèxtil

Els objectius fonamentals del projecte són els següents:

  • Cercar complementarietat entre diferents actors de la cadena valor per optimitzar els processos de reciclatge.
  • Ampliar l'enfocament d'anàlisi i efectuar una extrapolació dels resultats al procés global de la gestió del residu tèxtil que permeti definir les bases d'un nou marc de col·laboració entre tots els actors.
  • Fomentar la recerca en l'àmbit de la gestió de residu tèxtil i el reciclatge de fibres.
  • Estudiar possibles sectors de demanda de la fibra reciclada.

Al maig ha començat la manipulació i caracterització d'una mostra seleccionada de les tèxtil destinat a reciclatge procedent de les 3.500 tones de residu tèxtil processades l'any passat a la planta de preparació per a la reutilització d'Humana a l'Ametlla del Vallès.

SIMBITEX, projecte per a l'optimització de la gestió del residu tèxtil-img1