Per una educació de qualitat a Moçambic

13-11-2012

Dins del programa de millora de la qualitat educativa a Cabo Delgado, Moçambic, Humana Fundación Pueblo para Pueblo i el seu soci local ADPP-Moçambic han completat recentment un projecte d'adequació d'escoles d'educació primària al Districte de Quissanga, finançat per l'Agència Espanyola per a la Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID).

El projecte inclou la millora i el condicionament de les instal·lacions de cinc centres d'educació primària, mitjançant la incorporació d'un magatzem, latrines per a nens i nenes, camps d'esport i hort. Ha contemplat igualment la distribució de materials didàctics tant per a l'escola com per a la realització d'activitats extraescolars, entre les quals hi figuren els anomenats clubs de cultura, de costura i de joves. També s'han adequat 6 preescoles per a nens i nenes de 3 a 6 anys.

Així, s'han dut a terme 12 sessions de reciclatge pedagògic per a 120 mestres en actiu als districtes de Chiure i Ancuabe així com també per a uns altres 50 mestres de les cinc escoles adequades. D'aquesta manera, s'ha donat continuïtat a l'activitat de l'Escola de Formació de Professors de Bilibiza i a la seva influència en sis districtes confrontants.

Per una educació de qualitat a Moçambic-img1
Per una educació de qualitat a Moçambic-img2