D'una Dècada Mundial dels Pobles per a l'Acció en Nutrició

04-12-2014

Humana recolza la declaració de la Dècada Mundial dels Pobles per l'Acció en Nutrició, sorgida de la Segona Conferència Internacional sobre Nutrició (ICN2), organitzada a Roma del 19 al 21 de novembre.

A aquest esdeveniment van assistir organitzacions de la societat civil i moviments socials que lluiten en contra de la desnutrició en totes les seves formes. Humana Fundación Pueblo para Pueblo acudir a aquesta cita per sumar la seva veu a la de la resta d'organitzacions internacionals que demanen als governs el compliment de les seves obligacions i responsabilitats davant dels seus ciutadans.

És cert que s'han fet avenços, però són insuficients. Cada any es produeixen al Planeta més aliments del que en realitat necessita el conjunt de la població mundial. Però diversos factors com l'accés, el preu i la manca d'informació clara per als consumidors han contribuït a la situació en què ens trobem avui: hi ha 200 milions de persones subalimentades menys que fa 20 anys, però 805 milions de persones continuen passant fam. Es tracta d'un de cada nou habitants de la Terra. Al mateix temps, al voltant de 500 milions de persones són obeses.

Al final de la conferència, les organitzacions presents vam promoure una declaració per demanar a l'ONU i els governs que posin molt més de la seva part en la batalla contra la desnutrició i assegurar l'accés universal a aliments saludables, apropiats als costums culturals de cada comunitat i fruit de sistemes de producció sostenibles.

Per tot això, s'ha declarat la Dècada Mundial dels Pobles per a l'Acció en Nutrició.

Font fotografia ICN2: ecdpm.org

-

D'una Dècada Mundial dels Pobles per a l'Acció en Nutrició-img1
D'una Dècada Mundial dels Pobles per a l'Acció en Nutrició-img2