Nova botiga Humana a Madrid

11-07-2016

Humana obre avui dilluns 11 de juliol nova botiga de roba de segona mà a Madrid: està situada al carrer Princesa, 81. D'aquesta manera, s'afegeix a l'oferta de moda sostenible a la capital, que ja compta amb 19 establiments.

És la segona botiga Humana que obre aquest any: al gener va obrir les seves portes una al carrer Toledo, 42.

Els clients poden comprar tant les últimes tendències com peces singulars impossibles d'adquirir en un altre lloc. I tot això a preus assequibles: per exemple, una família formada per dos adults i dos nens pot equipar-completament per menys de 100 euros.

La roba procedeix de la central de classificació de la Fundació a Leganés. S'hi selecciona acuradament el tèxtil que els ciutadans donen a través dels contenidors d'Humana. L'any passat es van classificar a Leganés gairebé 4.000 tones de tèxtil usat.

Més d'un milió de clients Secondhand

Humana promou la segona vida de la roba com a pilar de la moda sostenible. L'oferta de roba Secondhand s'ha multiplicat a Espanya en els últims anys, seguint una tendència arribada de diversos països del Nord d'Europa. Diferents motius expliquen aquest auge: els preus assequibles, l'interès que desperta el vintage i la moda sostenible, i la consolidació de valors com el consum responsable o la consciència social.

El 2015, el nombre de clients de les botigues Humana a Espanya va ascendir a 1,2 milions (un 14,6% més que l'any anterior). Actualment, la Fundació compta amb una xarxa de 39 botigues, a través de les quals incentiva el consum responsable (no hi ha peça més sostenible que la ja fabricada), ajuda a la protecció del medi ambient i genera fons per als seus programes de cooperació i suport local.

Nova botiga Humana a Madrid-img1
Nova botiga Humana a Madrid-img2