Moltes felicitats als guardonats del Premi Nobel de la Pau

10-10-2014

Donada la importància de l'educació en la construcció de famílies, comunitats i nacions que conviuen en pau, que dues persones així siguin honrades per la seva lluita valenta i incansable pels Drets dels Infants i l'Educació és un fet de gran rellevància. 

Aquest reconeixement posa en primer pla la importància de l'educació com a pilar dels Drets dels Infants. Cada nen i cada nena tindran influència en el futur de la humanitat; d'aquí la importància que les nostres experiències i coneixements col · lectius siguin accessibles per a ells, perquè siguin, en el futur, millor que nosaltres. 

L'argument més habitual a favor de l'educació sol ser de tipus econòmic: els nens i nenes que reben una bona educació es converteixen en adults productius; i els adults productius guanyen més diners per al seu país.
Però la realitat és molt més que això. Aconseguir plenament els Drets dels Infants ens permet esperar un futur millor. 

L'Educació és el pilar dels Drets dels Infants; i els Drets dels Infants, el pilar dels Drets Humans. Tots dos, Malala i Kailash, han demostrat el seu compromís amb aquests ideals inspiradors i estimulants per a la societat. 

Per això aplaudim al Comitè Nobel de Noruec per la seva decisió al atorgar el Premi Nobel de la Pau.

Moltes felicitats als guardonats del Premi Nobel de la Pau-img1