Els espanyols, entre els més solidaris d'Europa

07-03-2016

Gestos com la donació de roba a entitats socials són un exemple més de la solidaritat i sensibilitat que demostren els ciutadans amb el desenvolupament de les comunitats més desfavorides, reflectit per exemple en l'últim Eurobaròmetre de la Comissió Europea.

El 93% dels espanyols dóna suport a les polítiques de cooperació al desenvolupament. A més, el 78% considera que el suport a les comunitats menys afavorides ha de ser una de les prioritats de la Unió Europea, per sobre de la mitjana dels 28 països membres (69%). El 26%, a més, opina que l'ajuda al desenvolupament hauria de situar de les quantitats compromeses pels governs.

Així mateix, Espanya és un dels cinc països en què almenys un 20% dels ciutadans considera que cada individu pot jugar un paper enfront de la lluita contra la pobresa als països en desenvolupament.

Fi social de la roba usada

Humana aplaudeix i es congratula de formar part d'una societat com l'espanyola, que es mostra tan solidària i compromesa. Cada any més de dos milions d'espanyols demostren la seva solidaritat i preocupació pel desenvolupament sostenible confiant en la gestió de la nostra Fundació en la promoció d'una segona vida a aquelles peces que ja no utilitzen.

Aquesta confiança s'assenta la nostra defensa de la fi social de la roba usada, que duem a terme al costat d'altres organitzacions amb les que fem front comú perquè el tèxtil es mantingui com un element clau en l'ajuda als altres.

Aquesta defensa, però, necessita un major suport de les administracions competents perquè la solidaritat mostrada pels espanyols en l'Eurobaròmetre tingui un reflex més intens en el reciclatge i la reutilització de tèxtil.

Un exemple d'aquesta mobilització és la petició llançada per l'OCU perquè "els ajuntaments promoguin la recollida de roba en tots els municipis i que es prioritzin a les entitats amb fins socials, a través de clàusules socials en els contractes d'autorització de contenidors. Atès que els consumidors donen la roba, pels menys que aquesta sigui d'utilitat per als més necessitats".

Els espanyols, entre els més solidaris d'Europa-img1
Els espanyols, entre els més solidaris d'Europa-img2