Què pots fer tu contra el canvi climàtic?

10-09-2015

Amb un simple gest, el de donar una segona vida a la teva roba usada, col·labores en la lluita contra l'escalfament global.

El consum tèxtil és responsable d'entre un 2% i un 10% de l'impacte mediambiental total de l'activitat de l'home. Encara més: el 11% de les emissions de CO2 atribuït a cada llar del món occidental es deu a la fabricació i distribució de peces de vestir i calçat. Conseqüentment tenen un enorme pes en l'escalfament global.

El tèxtil usat que diposites en els nostres contenidors o que feu donació a les nostres botigues té dues destinacions. El 70% es classifica en les nostres plantes i, la resta, es ven a empreses de reciclatge, atès que no tenim capacitat per classificar-lo.

Preparar per a la reutilització

El 59% de la roba i el calçat classificats són preparats per a la reutilització. En reutilitzar la roba, no compres noves peces, de manera que ajudem a disminuir el consum de matèries primeres. El 35% està format per material la qualitat no permet que tingui una segona vida, però les fibres poden ser aprofitades per empreses especialitzades per a la fabricació d'altres productes. Amb això ajudem, igualment a reduir el consum de matèries primeres.

El 2% és material, a priori, inservible perquè no es pot reutilitzar ni reciclar, però del que som capaços, amb l'ajuda d'entitats especialitzades, d'obtenir energia. El 4% restant és producte inservible, pel que és enviat als centres de tractament de residus, evitant així que sigui abocament de manera incontrolat.

Sembla clar per tant que fomentant la reutilització i el reciclatge tèxtil col·laborar activament en la lluita contra el canvi climàtic. A més, els recursos aconseguits amb aquest procés de valorització, permet dur a terme programes de sensibilització, ajuda social i agricultura social a Espanya, i de cooperació al desenvolupament a Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia.

Què pots fer tu contra el canvi climàtic?-img1
Què pots fer tu contra el canvi climàtic?-img2