Arriben els EDD22, la gran cita de la cooperació internacional

16-06-2022

Un equip d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo estarà present als European Development Days 2022, que se celebren a Brussel·les els dies 21 i 22 de juny. L'equip acudeix en representació de la Federació Humana People to People i les organitzacions que en formen part.

Els EDD són el principal fòrum global dedicat a la cooperació internacional per al desenvolupament, pel qual cada any passen més de 10.000 persones de 140 països, representat a 1.200 organitzacions vinculades al desenvolupament i la millora de les condicions de vida dels que més ho fan necessiten. Està organitzat per la Comissió Europea.

Un dels objectius de Humana als EDD és compartir els esforços i èxits que s'estan aconseguint a través de les escoles de formació professional. Aquests centres proporcionen als joves capacitació formal i informal en àmbits com energies netes, construcció, emprenedoria o confecció.

Per això, Humana comptarà amb un estand (E17-L),, amb el títol Opening the Global Gateway for Vulnerable Communities: Quality TVET for Inclusive and Green Entrepreneurship Ecosystems.” A més, Humana organitza dues sessions obertes al públic, tant de manera presencial com a través de Zoom.

  • Dimarts 21 de juny, a les 15.45 hores, a la sala L3. 'El paper de la Formació Professional Tècnica (EFTP) en l'impuls de llocs de treball per a l'Economia Circular”.

Ponents: Humana, ADPP AngolaHumana People to People Belize y SNV

Sense una formació contínua no només es corre el risc de deixar certs treballadors enrere, sinó també de limitar la capacitat per assolir objectius ambientals clau. En aquest context, l'educació i la formació professional són essencials.

Si bé la FP formal és crucial per proporcionar les habilitats necessàries, la FP informal pot garantir una transició justa i inclusiva, ja que pot arribar a grups marginats que sovint tenen poc o cap accés al mercat laboral. Durant aquesta sessió es compartiran bones pràctiques i possibles solucions per alliberar el potencial de l'economia verda, sense deixar ningú enrere. L'objectiu és mobilitzar les parts interessades per reflexionar i actuar plegats cap a un futur més sostenible i inclusiu.

  • Dimecres 22 de juny, a les 10.30 hores, a la sala L1. "Tecnologies de la informació i la comunicació per a nenes i dones vulnerables".

Ponents: European Training Foundation, GAN, Humana People to People IndiaInternational Labour OrganizationVodafone

Els canvis tecnològics impacten en tots els àmbits de la societat; poden, a més, impulsar el creixement econòmic i la creació docupació; també poden millorar la interconnexió dels mercats globals. La Quarta Revolució Industrial semblava prometre als joves oportunitats il·limitades per aprendre i treballar.

Però fins ara el progrés ha estat desigual, lluny de ser equitatiu, especialment per a les dones i les nenes. Com a resultat, elles s'estan quedant enrere en l'adquisició de les habilitats empresarials digitals i socials necessàries per competir a l'actual mercat laboral o per posar en marxa el seu propi negoci.

Aquesta sessió compartirà bones pràctiques i solucions per tancar la doble bretxa que enfronten les dones i les nenes a tot el món: la de gènere i la digital.

Més notícies

Arriben els EDD22, la gran cita de la cooperació internacional-img1
Arriben els EDD22, la gran cita de la cooperació internacional-img2
Arriben els EDD22, la gran cita de la cooperació internacional-img3