Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Les botigues Humana s'estrenen al barri de Sarrià de Barcelona

19-07-2019

Humana ha inaugurat avui una nova botiga a Barcelona, ​​al carrer Major de Sarrià, 65, al districte cinquè de la ciutat, Sarrià-Sant Gervasi.

Compta amb 110 metres quadrats, capaços d'albergar una oferta formada per 3.500 peces. La botiga disposa de totes les seccions habituals de la xarxa de botigues de la Fundació, llevat moda vintage.

Comprar moda Secondhand evita el consum de milions de peces noves

Adquirir roba de segona mà evita el consum anual de milions de peces noves al nostre país, el que es tradueix en un estalvi important dels recursos naturals que la indústria de la moda requereix per satisfer la demanda del fast-fashion.

Així ho reflecteix un informe d'Humana basat en una enquesta a 700 clients de les botigues de moda Secondhand de Madrid i Barcelona, ​​i que indica que sis de cada deu usuaris afirmen que, en comprar una peça en els establiments de la Fundació no necessiten adquirir-la en un altre punt de venda convencional.
Aquest índex de reemplaçament confirma el valor ambiental de la reutilització. "No hi ha peça més sostenible que la ja fabricada. És un exemple perfecte de com allargar el cicle de vida de la roba i comprar conscientment ", afirma la responsable de Desenvolupament Sostenible d'Humana, María Martínez. Es calcula que una peça fast fashion s'usa una mitjana de cinc vegades i ens desfem d'ella tot just 35 dies després de comprar-la.

2,7 milions de peces noves deixades de consumir el 2018

Els clients de les botigues Humana van adquirir l'any passat 4,7 milions de peces. Això implica que, com a mínim, l'aposta per la reutilització va evitar el 2018 el consum de 2,7 milions d'articles nous, tenint en compte aquesta taxa de reemplaçament del 60%. És un estalvi rellevant per al medi ambient tenint en compte que, per exemple, uns pantalons tipus jeans requereix 3.781 litres d'aigua en el procés de producció de cotó, fabricació, transport i rentat, i provoca una emissió de 33,4 quilos de CO2 durant aquest cicle.

Les botigues Humana s'estrenen al barri de Sarrià de Barcelona-img1
Les botigues Humana s'estrenen al barri de Sarrià de Barcelona-img2