Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei, d'acord als teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació a la nostra Politica de cookies. Accepto

Les botigues de Humana de moda sostenible arriben a València

13-06-2019

La xarxa de Botigues de moda sostenible de la Fundació desembarca a València amb l'obertura avui del seu primer punt de venda a la ciutat, situat al carrer Literat Azorín, 16, a la confluència amb el Carrer Sueca, en ple centre de la ciutat , a la coneguda zona de Russafa. Per a alguns, el barri valencià més cool.

Aquest nou punt de venda està emplaçat entre l'Estació del Nord i la Ciutat de les Arts i les Ciències. Compta amb 220 metres de superfície i inclou les seccions habituals: dona, home, infantil, tèxtil de la llar i moda vintage.

La propera setmana està prevista l'obertura de la segona botiga Humana de la ciutat, al carrer Sant Vicent Màrtir, 72, també les rodalies de l'Estació del Nord.

Comprar moda Secondhand evita el consum de milions de peces noves

Adquirir roba de segona mà evita el consum anual de milions de peces noves al nostre país, el que es tradueix en un estalvi important dels recursos naturals que la indústria de la moda requereix per satisfer la demanda del fast-fashion.

Així ho reflecteix un Informe d'Humana basat en una enquesta a 700 clients de les botigues de moda Secondhand de Madrid i Barcelona, ​​i que indica que sis de cada deu usuaris afirmen que, en comprar una peça en els establiments de la Fundació no necessiten adquirir-la en un altre punt de venda convencional.

Aquest índex de reemplaçament confirma el valor ambiental de la reutilització. "No hi ha peça més sostenible que la ja fabricada. És un exemple perfecte de com allargar el cicle de vida de la roba i comprar conscientment ", afirma la responsable de Desenvolupament Sostenible d'Humana, María Martínez. Es calcula que una peça fast fashion s'usa una mitjana de cinc vegades i ens desfem d'ella tot just 35 dies després de comprar-la.

2,7 milions de peces noves deixades de consumir el 2018

Els clients de les botigues Humana van adquirir l'any passat 4,7 milions de peces. Això implica que, com a mínim, l'aposta per la reutilització va evitar el 2018 el consum de 2,7 milions d'articles nous, tenint en compte aquesta taxa de reemplaçament del 60%. És un estalvi rellevant per al medi ambient tenint en compte que, per exemple, uns pantalons tipus jeans requereix 3.781 litres d'aigua en el procés de producció de cotó, fabricació, transport i rentat, i provoca una emissió de 33,4 quilos de CO2 durant aquest cicle.

Les botigues de Humana de moda sostenible arriben a València-img1
Les botigues de Humana de moda sostenible arriben a València-img2