La ronda de trobades sobre educació i cooperació arriba a Begues (Barcelona)

03-10-2011

La Sala L'Escorxador de Begues (Barcelona) ha estat escenari avui de la trobada mantingut amb tècnics i professionals de les àrees de cooperació dels municipis barcelonins d'Aiguafreda, l'Ametlla del Vallès i el propi Begues, tots ells col.laboradors en el finançament de part dels projectes d'educació que implementa la Fundació.

Aquesta trobada s'emmarca en la celebració del Dia Mundial del Docent, que es commemora el 5 d'octubre. També han estat presents a Begues Elisabeth Molnar i Jesper Wohlert, directora general i coordinador general, respectivament, d'Humana.

Intercanvi d'experiències
El propòsit és promoure l'intercanvi d'experiències i informació al voltant de la importància de l'educació en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament. Per això, a la trobada ha assistit Baladre dóna Alva, una de les docents d'una de les 11 Escoles de Professors del Futur (EPF) que ADPP Moçambic, soci local d'Humana en aquest país, gestiona en l'actualitat.

Les EPF treballen a favor de la capacitació de docents d'escoles de primària per tal d'aconseguir un avanç real en l'educació dels nens i nenes de les zones rurals. Igualment assistirà un dels tècnics del Departament de Projectes d'Humana, responsable de la coordinació del programa.

Hostalric i Lliçà de la Vall
L'endemà, el 4 d'octubre, la reunió està prevista a Hostalric i Lliçà del Vall, també a Barcelona. Els dies 6 i 7 serà el torn de València i Banyeres de Mariola, respectivament. Prèviament s'ha celebrat a Utrera (Sevilla).

L'objectiu és que la pròpia Baladre expliqui de primera mà el programa d'educació que s'està duent a terme a Moçambic, la realitat del país i la seva experiència personal com a docent de la EPF i com a mestra de primària, i també agrair la col.laboració dels municipis en el finançament d'aquestes escoles.

La ronda de trobades sobre educació i cooperació arriba a Begues (Barcelona)-img1
La ronda de trobades sobre educació i cooperació arriba a Begues (Barcelona)-img2