L'educació en escenaris de conflicte o postconflicte

25-05-2015

El 2 de juny Humana People to People, Flemish Association for Development Cooperation and Technical Assistance-VVOB i Voluntary Service Overseas-VSO organitzen a Brussel·les un seminari sobre educació coincidint amb els European Development Days, sota el títol de 'Live & Learn: Exploring Education in Fragile Context'. 

L'escenari triat per a l'esdeveniment és el centre cultural De Markten, situat al centre de la ciutat.

Es tracta del seminari inaugural de l'European Education Practitioners Network, una coalició liderada per Humana People to People, VVOB i VSO. El seu objectiu és promoure espais de networking en què compartir experiències i bones pràctiques en l'esfera de l'educació en el desenvolupament internacional, a càrrec d'organitzacions d'àmbit europeu.

Entre els temes a debatre d'aquest primer seminari apareixen la creació de resiliència a càrrec de l'ajuda humanitària d'emergència i les claus perquè la col·laboració amb les autoritats locals durant i després dels conflictes sigui un èxit.

El programa inclou les següents ponències:

  • Desafiaments i oportunitats en l'enfortiment de les autoritats educatives: els casos de la República Democràtica del Congo i Zimbabwe, a càrrec de Maud Seghers, Education Advisor de VVOB.
  • Suport a l'educació inclusiva de qualitat de nens i nenes al Nepal, després del conflicte, a càrrec de Purna Kumar Shrestha, Lead Adviser - Education, de VSO.
  • Com la formació prèvia de mestres pot contribuir a llarg termini a la capacitat de recuperació: el cas dels mestres d'escoles primàries en les recents inundacions a Malawi, a càrrec d'Olga Guerrero, Knowledge Manager Educational Programmes d'Humana People to People.

L'assistència és gratuïta. Només cal entrar en educationpn.com i registrar-se.

-

L'educació en escenaris de conflicte o postconflicte-img1
L'educació en escenaris de conflicte o postconflicte-img2
L'educació en escenaris de conflicte o postconflicte-img3