Humana i Vegalsa-Eroski donen 21.382 € a cinco entitats socials de Galícia i Astúries

09-02-2018

Humana Fundación Pueblo para Pueblo i Vegalsa-Eroski han fet entrega d'una aportació econòmica total de 19.168 euros a quatre entitats socials gallegues: l'Associació Arela, els Hermanos Misioneros de los Enfermos Pobres de Teis, ambdues de Vigo, i l'Associació Ciutadana de Lluita contra la Droga (ACLAD) i la Fundación Hogar Santa Lucía, de la a Coruña.

El lliurament ha tingut lloc en sengles actes celebrats al Eroski / Center de García Barbón (Vigo), i el Eroski Center de Vioño, a A Coruña, respectivament, en el qual van estar presents representants de les entitats implicades.

L'Associació Arela, fundada el 1998, enfoca la seva actuació al desenvolupament integral de nens i adolescents en situació de vulnerabilitat, fomentant iniciatives de prevenció i intervenció en aquestes situacions. Per la seva banda, els ermanos Misioneros de los Enfermos Pobres de Teis tenen com a vocació l'assistència a persones en exclusió social de l'àrea de Vigo.

ACLAD treballa des de 1979 en l'atenció als drogodependents i les seves famílies, per aconseguir a més la seva integració sociolaboral. Per la seva banda, la Fundación Hogar Santa Lucía busca la recuperació de les dones sense llar i la seva
inclusió en la societat.

Fundació Banc d'Aliment d'Astúries

A més, ambdues entitats han lliurat una aportació de 2.214 euros a la Fundació Banc d'Aliments d'Astúries en un petit acte organitzat a Autoserveis Família La Florida, a Oviedo.

Aquesta aportació procedeix dels fons generats amb la gestió del tèxtil usat recollit el 2017 en els contenidors instal·lats per Humana a 58 establiments Eroski / Center, Eroski / City i Autoservicios Família de tota Galícia i Astúries.

417.395 euros destinats a programes de suport Local

Es tracta d'un exemple més de com mitjançant una gestió apropiada del tèxtil usat és possible desenvolupar programes de suport local en els municipis en què la Fundació està present, ja sigui en col·laboració directa amb els ajuntaments o, com en aquest cas, a través d'un col·laborador privat com Vegalsa-Eroski. És una mostra del compromís d'Humana revertint en la ciutadania part dels recursos generats amb la gestió de roba usada. Per exemple, el 2016 es van destinar 417.395 euros a aquests programes.

Humana i Vegalsa-Eroski donen 21.382 € a cinco entitats socials de Galícia i Astúries-img1
Humana i Vegalsa-Eroski donen 21.382 € a cinco entitats socials de Galícia i Astúries-img2
Humana i Vegalsa-Eroski donen 21.382 € a cinco entitats socials de Galícia i Astúries-img3