Humana i 'la Caixa' fomenten la contractació de persones vulnerables

28-01-2015

Humana i l'Obra Social "la Caixa" signen avui un conveni d'adhesió perquè, a través del programa Incorpora de l'entitat financera, s'afavoreixi la incorporació a la Fundació de persones amb risc d'exclusió.

Humana compta amb una plantilla de 399 treballadors; el 65% són dones i el 35%, homes, amb una edat mitjana de 36 anys. Un total d'onze persones que es trobaven en risc d'exclusió social han estat contractades en virtut d'acords amb diferents entitats: sis d'elles corresponen a la delegació de Catalunya; cinc, a la de Madrid; 4, a la d'Andalusia i un, a la de la zona nord.

Assessorament i integració laboral

Segons l'acord amb el Programa Incorpora de l'Obra Social "la Caixa", Humana rebrà un servei d'assessorament i acompanyament en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat. 

La Fundació lliurarà al Programa Incorpora la descripció dels perfils professionals corresponents als llocs de treball oferts segons les necessitats de personal; aquesta informació arribarà a les entitats que formen part del programa ja l'Obra Social "la Caixa".

El Programa Incorpora supervisa la inserció laboral, oferint assessorament, suport en l'adaptació al lloc de treball i seguiment després de la contractació laboral.

L'acord ha estat signat per la directora general d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Elisabeth Molnar; el director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària "la Caixa", Marc Simón, i la directora general del Projecte Aura Barcelona en representació de les entitats Incorpora, Glòria Canals.

"Esperit d'ajuda"
Marc Simón ha destacat que, amb aquest conveni, es compleixen dos objectius: "Les entitats que col·laboren amb el programa Incorpora entenen que la responsabilitat social corporativa va més enllà d'una obligació i se sent impel·lides a implicar-se en l'entorn per oferir més oportunitats a aquells que tenen més dificultats. A tot això s'uneix, en aquest cas, la mateixa actitud i l'activitat d'Humana, l'esperit és ajudar tant aquí com en molts altres llocs. Això dóna un doble sentit a la col·laboració ".

Simón ha posat en valor la tasca que realitza Humana en relació a la protecció del medi ambient: "En els últims anys ha augmentat la consciència ciutadana per la reutilització i el reciclatge, cada vegada som més conscients de la importància d'aprofitar la roba".

Glòria Canals, d'Aura Fundació, ha assenyalat que "l'oferiment i la disponibilitat d'Humana són idònies per als nostres usuaris" i ha destacat que "l'activitat d'Humana no acaba a les seves botigues, sinó que darrere hi ha molts projectes socials". "Quan coneixes l'entitat des de dins es dones compte de la gran tasca que realitza", ha afegit, "per a nosaltres, la col·laboració mútua és molt bona". Cal assenyalar que recentment s'han incorporat dues noies al personal de botigues a Catalunya, en virtut d'un acord amb Aura Fundació.

Humana i 'la Caixa' fomenten la contractació de persones vulnerables-img1
Humana i 'la Caixa' fomenten la contractació de persones vulnerables-img2
Humana i 'la Caixa' fomenten la contractació de persones vulnerables-img3