Humana i Barcelona impulsen la moda sostenible

27-04-2015

La Fundació, protagonista del Fashion Revolution Day i The Sustainable Sunday organitzats aquest cap de setmana a la Ciutat Comtal de la mà de Moda Sostenible Barcelona.

Més de 200 persones van participar en l'esdeveniment organitzat divendres passat a Barcelona amb motiu del Fashion Revolution Day. Humana es va unir a Moda Sostenible Barcelona en l'organització d'un esdeveniment a la Ciutat Comtal, coincidint amb aquest dia. Es va tractar d'una perfomance a la Plaça dels Àngels, davant del Museu d'Art Contemporani de Barcelona MACBA, amb el qual es va voler posar de manifest la quantitat de roba que rebutgem cada any.

L'acció va incloure una gran instal·lació formada per 400 quilos de roba, amb la qual es van formar a terra les lletres FRD (Fashion Revolution Day). Aquests 400 quilos de tèxtil usat procedien de la nostra planta de classificació de l'Ametlla del Vallès.

Obert a tots els ciutadans

Prèviament a la perfomance davant del MACBA es va dur a terme una desfilada pels carrers de Barcelona, ??en què els seus participants van vestir peces produïdes de manera sostenible, entre les que s'inclouen diverses de segona mà. La desfilada va despertar la curiositat dels ciutadans. Fins i tot alguns es van sumar compartint el lema que l'acompanyava: 'Who made my clothes?' 'Qui ha fabricat la meva roba?'

Humana es va unir a aquest esdeveniment com a part de la seva campanya permanent de sensibilització sobre la importància de potenciar la reutilització i la moda sostenible, com a alternativa a la Fast Fashion. La peça més sostenible és la que ja està produïda, de manera que la moda second hand encaixa perfectament en aquesta filosofia de sostenibilitat.

The Sustainable Sunday

D'altra banda, el diumenge 26 vam participar en l'anomenat The Sustainble Sunday, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB. Aquest esdeveniment forma part del Sustainable Brands Barcelona i va sorgir amb la finalitat de compartir una jornada amb la ciutadania a través d'activitats al voltant de la sostenibilitat. Va incloure un apartat especial dedicat a la moda sostenible.

Humana va participar com a ponent en el denominat PechaKucha: L'originalitat d'aquest format és que cada ponent ha d'exposar el seu tema utilitzant de fons 20 diapositives, cadascuna de les quals només és mostrada durant 20 segons. Al costat de María Fernández d'Humana, van intervenir Mar Rocabert, de Cudcecol, Sònia Flotats de soGoodsoCute, Valentina Thorner, de Projecte 333, Vanessa Facho, advocada especialista en Dret de la Moda, i Santi Mallorquí, d'Organic Cotton Colours.

-

Humana i Barcelona impulsen la moda sostenible-img1
Humana i Barcelona impulsen la moda sostenible-img2
Humana i Barcelona impulsen la moda sostenible-img3